Savulohisalaatti – raikas ja simppeli ohje toimii takuuvarmasti sekä illanistujaisissa että juhlien noutopöydässä
45 min
Tämä savulohisalaatti on juhlava ja ruokaisa. Valmistele ainekset edellisenä päivänä ja yhdistä ne juuri ennen juhlia, niin säästyt kiireeltä ja tuloksena on raikas salaatti. Ohjeessa on käytetty kylmäsavulohta, mutta voit yhtä hyvin tehdä salaatin lämminsavulohesta.
Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi, huuhdo ja jäähdytä ne kylmän juoksevanveden alla. Valuta suurimot. Siirrä ne suljettavaan rasiaan.
Leikkaa kylmäsavulohi ohuiksi suikaleiksi, laita lohi rasiaan ja jääkaappiin.
Kuori parsat nupusta alaspäin. Leikkaa varret noin 2 cm:n pituisiksi paloiksi. Jätä nuput pidemmiksi. Keitä parsanpaloja kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä noin 2–3 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet hieman, mutta ovat vielä napakoita. Valuta ja jäähdytä kylmän juoksevan veden alla. Laita parsat jääkaappiin.
Paloittele kurkut noin 1 x 1 cm:n kuutioiksi. Laita ne jääkaappiin suljetussa rasiassa.
Yhdistä kaikki savulohisalaatin ainekset hieman ennen tarjoilua. Viimeistele savulohisalaatti lisäämällä joukkoon vielä reilusti rucolaa.