Savulohisalaatti – raikas ja simppeli ohje toimii takuuvarmasti sekä illanistujaisissa että juhlien noutopöydässä
45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
Tämä savulohisalaatti on juhlava ja ruokaisa. Valmistele ainekset edellisenä päivänä ja yhdistä ne juuri ennen juhlia, niin säästyt kiireeltä ja tuloksena on raikas salaatti. Ohjeessa on käytetty kylmäsavulohta, mutta voit yhtä hyvin tehdä salaatin lämminsavulohesta.
3.9
Kuvat
Julkaistu 6.5.2015

Savulohisalaatti – raikas ja simppeli ohje toimii takuuvarmasti sekä illanistujaisissa että juhlien noutopöydässä
Reseptin ainekset (10–15 annosta)
- 3 dlrikottuja ohrasuurimoita
- 600 gkylmäsavulohta
- 2nippua vihreää parsaa
- 2kurkkua
- 150–200 grucolaa
Kastike
- 2 dloliiviöljyä
- 1 dlsitruunan mehua
- 2 tlsuolaa
- 1 tlsokeria
- mustapippuria
Savulohisalaatti valmistetaan näin:
- Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi, huuhdo ja jäähdytä ne kylmän juoksevanveden alla. Valuta suurimot. Siirrä ne suljettavaan rasiaan.
- Yhdistä kastikkeen ainekset. Kaada kastike suurimoille. Sulje rasia ja laita jääkaappiin.
- Leikkaa kylmäsavulohi ohuiksi suikaleiksi, laita lohi rasiaan ja jääkaappiin.
- Kuori parsat nupusta alaspäin. Leikkaa varret noin 2 cm:n pituisiksi paloiksi. Jätä nuput pidemmiksi. Keitä parsanpaloja kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä noin 2–3 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet hieman, mutta ovat vielä napakoita. Valuta ja jäähdytä kylmän juoksevan veden alla. Laita parsat jääkaappiin.
- Paloittele kurkut noin 1 x 1 cm:n kuutioiksi. Laita ne jääkaappiin suljetussa rasiassa.
- Yhdistä kaikki savulohisalaatin ainekset hieman ennen tarjoilua. Viimeistele savulohisalaatti lisäämällä joukkoon vielä reilusti rucolaa.

Lämminsavulohisalaatti – nopea ja terveellinen arjen pelastaja lainaa makumaailmansa klassiselta caesarilta
Kotivinkki

Feta-perunasalaatti on täydellinen kaveri kesäisille grilliruoille – maussa yhdistyy pottujen paahteisuus ja juuston raikkaus
Kotivinkki

Couscoussalaatti raikastuu yrteillä ja sitruunalla – ihanat voissa ruskistuneet mantelit tuovat lisukkeeseen herkullisia sattumia
Kotivinkki

Kerää kevään parhaat maut lautaselle! Ruokaisa parsasalaatti saa makua balsamivoista ja sitruunasta
Maku

Caesarsalaatti savulohella ja avokadolla
Kotivinkki

Perunasalaatti – ohje, jolla valmistuu täydellinen herkku arkeen ja juhlaan
Maku

Vihreä perunasalaatti hernepestolla – helppo ja herkullinen kesälisuke
Maku

Paahdettuna paras! Tämän lämpimän parsasalaatin herkullisen maun salaisuus on sitruksinen sumakki
Kotivinkki