Vihreä salaatti – raikas ja rouskuva lisuke on lautasen väripilkku
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Vihreä salaatti on raikas lisuke tai mainio pohja ruokaisammalle salaatille. Tällä ohjeella valmistat ison erän salaattia vaikka buffet-tarjoiluita varten. Jos siis tarvitset pienemmän erän, jaa reseptin raaka-ainemäärät oikeassa suhteessa haluamallesi henkilömäärälle sopiviksi.
GL
VE
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.1.2020

Vihreä salaatti – raikas ja rouskuva lisuke on lautasen väripilkku
Ainekset (20 annosta)
Vihreä salaatti
- 1 psjääsalaattia
- 1 psbabypinaattia
- 1 (800 g)varhaiskaali
- 1kurkku
- 1kesäsipuli varsineen
Kastike
- 1 dlsitruunaista öljyä (esim. Olivado)
- ⅓ dlvalkoviinietikkaa
- ½ rkupersiljaa (hienonnettuna)
- ½ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
Vihreä salaatti valmistetaan näin:
- Huuhtele ja kuivaa salaatti ja pinaatti. Leikkaa kaali suikaleiksi juustohöylällä. Suikaloi kurkku ja viipaloi sipuli. Siirrä tarjoiluastiaan.
- Sekoita kastikeaineet. Pirskottele kastiketta salaatille ja tarjoa loppu kastike erikseen.
Katso myös nämä herkulliset ohjeet:
Katso myös
MITÄ PIDIT?
5