Kotivinkki

Vihreä salaatti – raikas ja rouskuva lisuke on lautasen väripilkku

25 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen
Vihreä salaatti on raikas lisuke tai mainio pohja ruokaisammalle salaatille. Tällä ohjeella valmistat ison erän salaattia vaikka buffet-tarjoiluita varten. Jos siis tarvitset pienemmän erän, jaa reseptin raaka-ainemäärät oikeassa suhteessa haluamallesi henkilömäärälle sopiviksi.
GL
VE
5
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (20 annosta)

Vihreä salaatti

  • 1 psjääsalaattia
  • 1 psbabypinaattia
  • 1 (800 g)varhaiskaali
  • 1kurkku
  • 1kesäsipuli varsineen

Kastike

  • 1 dlsitruunaista öljyä (esim. Olivado)
  • ⅓ dlvalkoviinietikkaa
  • ½ rkupersiljaa (hienonnettuna)
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
Tulosta

Vihreä salaatti valmistetaan näin:

Huuhtele ja kuivaa salaatti ja pinaatti. Leikkaa kaali suikaleiksi juustohöylällä. Suikaloi kurkku ja viipaloi sipuli. Siirrä tarjoiluastiaan.

Sekoita kastikeaineet. Pirskottele kastiketta salaatille ja tarjoa loppu kastike erikseen.

MITÄ PIDIT?
5