Kotivinkki

Couscoussalaatti raikastuu yrteillä ja sitruunalla – ihanat voissa ruskistuneet mantelit tuovat lisukkeeseen herkullisia sattumia

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Couscoussalaatti saa raikkautta sitruunasta ja tuoreyrteistä sekä rapeita sattumia voissa ruskistetuista manteleista. Nauti salaatti sellaisenaan tai tarjoa lisukkeena vaikka pataruokien tai grilliherkkujen kanssa.
KA
MU
4
0
Kuvat Timo Pyykkö


Ainekset (4 annosta)

  • 4 dltäysjyväcouscousia
  • ½ tlsuolaa
  • 4 dlvettä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1sitruunan kuori ja mehu (tai 1 säilykesitruuna hienonnettuna)
  • 1 rkukorianteria
  • ½ rkuminttua
  • 3 rklseesaminsiemeniä
  • 25 gvoita
  • 100 gkuorittuja manteleita
Tulosta

Couscoussalaatti valmistetaan näin:

  1. Mittaa couscous ja suola kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se couscousin päälle kulhoon.
  2. Peitä kulho ja anna couscousin kypsyä 5 minuuttia. Sekoita haarukalla ilmavaksi.
  3. Lisää oliiviöljy, sitruunan kuori ja mehu sekä hienonnetut yrtit.
  4. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla ruskeiksi. Kumoa siemenet couscousiin.
  5. Sulata voi pannulla ja lisää mantelit. Paista sekoittaen, kunnes ne ruskistuvat kauniisti. Lisää mantelit ja ruskistunut voi couscousiin.
MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »