Couscoussalaatti raikastuu yrteillä ja sitruunalla – ihanat voissa ruskistuneet mantelit tuovat lisukkeeseen herkullisia sattumia
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Couscoussalaatti saa raikkautta sitruunasta ja tuoreyrteistä sekä rapeita sattumia voissa ruskistetuista manteleista. Nauti salaatti sellaisenaan tai tarjoa lisukkeena vaikka pataruokien tai grilliherkkujen kanssa.
KA
MU
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 29.4.2020

Couscoussalaatti raikastuu yrteillä ja sitruunalla – ihanat voissa ruskistuneet mantelit tuovat lisukkeeseen herkullisia sattumia
Ainekset (4 annosta)
- 4 dltäysjyväcouscousia
- ½ tlsuolaa
- 4 dlvettä
- 2 rkloliiviöljyä
- 1sitruunan kuori ja mehu (tai 1 säilykesitruuna hienonnettuna)
- 1 rkukorianteria
- ½ rkuminttua
- 3 rklseesaminsiemeniä
- 25 gvoita
- 100 gkuorittuja manteleita
Couscoussalaatti valmistetaan näin:
- Mittaa couscous ja suola kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se couscousin päälle kulhoon.
- Peitä kulho ja anna couscousin kypsyä 5 minuuttia. Sekoita haarukalla ilmavaksi.
- Lisää oliiviöljy, sitruunan kuori ja mehu sekä hienonnetut yrtit.
- Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla ruskeiksi. Kumoa siemenet couscousiin.
- Sulata voi pannulla ja lisää mantelit. Paista sekoittaen, kunnes ne ruskistuvat kauniisti. Lisää mantelit ja ruskistunut voi couscousiin.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4