


Couscoussalaatti raikastuu yrteillä ja sitruunalla – ihanat voissa ruskistuneet mantelit tuovat lisukkeeseen herkullisia sattumia
20 min
Couscoussalaatti saa raikkautta sitruunasta ja tuoreyrteistä sekä rapeita sattumia voissa ruskistetuista manteleista. Nauti salaatti sellaisenaan tai tarjoa lisukkeena vaikka pataruokien tai grilliherkkujen kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
4 dl
täysjyväcouscousia
½ tl
suolaa
4 dl
vettä
2 rkl
oliiviöljyä
1
sitruunan kuori ja mehu (tai 1 säilykesitruuna hienonnettuna)
1 rku
korianteria
½ rku
minttua
3 rkl
seesaminsiemeniä
25 g
voita
100 g
kuorittuja manteleita
Couscoussalaatti valmistetaan näin:
- Mittaa couscous ja suola kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se couscousin päälle kulhoon.
- Peitä kulho ja anna couscousin kypsyä 5 minuuttia. Sekoita haarukalla ilmavaksi.
- Lisää oliiviöljy, sitruunan kuori ja mehu sekä hienonnetut yrtit.
- Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla ruskeiksi. Kumoa siemenet couscousiin.
- Sulata voi pannulla ja lisää mantelit. Paista sekoittaen, kunnes ne ruskistuvat kauniisti. Lisää mantelit ja ruskistunut voi couscousiin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat