Kreikkalainen salaatti
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Kreikkalainen salaatti tuo Välimeren parhaat maut lautaselle! Täyteläinen fetajuusto saa seurakseen oliiveja ja raikkaita kasviksia. Koko komeus viimeistellään kevyellä, yrttisellä kastikkeella.
GL
KA
MU
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 22.5.2008

Kreikkalainen salaatti
Ainekset (4 annosta)
Kreikkalainen salaatti
- 200 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)
- 1 kplpunasipulia
- 1 kplvihreää paprikaa
- 1/2 kplkurkkua
- 5 kpltomaattia
- 1 kpljääsalaattia ruukussa
- 200 goliiveja (kalamata)
Kastike
- 1/2 dloliiviöljyä
- 1/2 dlviinietikkaa
- 1 tlbasilikaa
- 1 tloreganoa
- 1/4 tlmustapippuria
Kreikkalainen salaatti valmistuu näin:
- Leikkaa fetajuusto tuhdeiksi paloiksi.
- Viipaloi kuorittu punasipuli ohuiksi renkaiksi. Paloittele paprika ja kurkku. Lohko tomaatit.
- Kokoa salaatti laakeaan tarjoilukulhoon tai annoslautasille. Revi salaatinlehdistä peti muille aineksille.
- Asettele kerroksittain tomaatteja, kurkkua, paprikaa ja sipulia. Jätä fetapalat ja oliivit päällimmäisiksi.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada kreikkalaisen salaatin päälle.
- Tarjoa kreikkalaisen salaatin seurana tuoretta leipää.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.05