


Kreikkalainen salaatti
20 min
Kreikkalainen salaatti tuo Välimeren parhaat maut lautaselle! Täyteläinen fetajuusto saa seurakseen oliiveja ja raikkaita kasviksia. Koko komeus viimeistellään kevyellä, yrttisellä kastikkeella.
Reseptin ainekset
4 annosta
Kreikkalainen salaatti
200 g
fetajuustoa (rasvaa 18 %)
1 kpl
punasipulia
1 kpl
vihreää paprikaa
1/2 kpl
kurkkua
5 kpl
tomaattia
1 kpl
jääsalaattia ruukussa
200 g
oliiveja (kalamata)
Kastike
1/2 dl
oliiviöljyä
1/2 dl
viinietikkaa
1 tl
basilikaa
1 tl
oreganoa
1/4 tl
mustapippuria
Kreikkalainen salaatti valmistuu näin:
- Leikkaa fetajuusto tuhdeiksi paloiksi.
- Viipaloi kuorittu punasipuli ohuiksi renkaiksi. Paloittele paprika ja kurkku. Lohko tomaatit.
- Kokoa salaatti laakeaan tarjoilukulhoon tai annoslautasille. Revi salaatinlehdistä peti muille aineksille.
- Asettele kerroksittain tomaatteja, kurkkua, paprikaa ja sipulia. Jätä fetapalat ja oliivit päällimmäisiksi.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada kreikkalaisen salaatin päälle.
- Tarjoa kreikkalaisen salaatin seurana tuoretta leipää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat