Kreikkalainen salaatti
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Kreikkalainen salaatti tuo Välimeren parhaat maut lautaselle! Täyteläinen fetajuusto saa seurakseen oliiveja ja raikkaita kasviksia. Koko komeus viimeistellään kevyellä, yrttisellä kastikkeella.
GL
KA
MU
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 22.5.2008

Kreikkalainen salaatti
Reseptin ainekset (4 annosta)
Kreikkalainen salaatti
- 200 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)
- 1 kplpunasipulia
- 1 kplvihreää paprikaa
- 1/2 kplkurkkua
- 5 kpltomaattia
- 1 kpljääsalaattia ruukussa
- 200 goliiveja (kalamata)
Kastike
- 1/2 dloliiviöljyä
- 1/2 dlviinietikkaa
- 1 tlbasilikaa
- 1 tloreganoa
- 1/4 tlmustapippuria
Kreikkalainen salaatti valmistuu näin:
- Leikkaa fetajuusto tuhdeiksi paloiksi.
- Viipaloi kuorittu punasipuli ohuiksi renkaiksi. Paloittele paprika ja kurkku. Lohko tomaatit.
- Kokoa salaatti laakeaan tarjoilukulhoon tai annoslautasille. Revi salaatinlehdistä peti muille aineksille.
- Asettele kerroksittain tomaatteja, kurkkua, paprikaa ja sipulia. Jätä fetapalat ja oliivit päällimmäisiksi.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada kreikkalaisen salaatin päälle.
- Tarjoa kreikkalaisen salaatin seurana tuoretta leipää.

Veriappelsiini-fetasalaatti – rouskis, mikä talviherkku!
Maku

Parsa-fetasalaatti
Maku

Vihreä kreikkalainen salaatti
Kotivinkki

Grillattu kreikkalainen salaatti
Maku

Kasvis-fetapiirakka
Maku

Pinaatti-fetapasta – superhelppo resepti tekee arjestasi astetta maukkaampaa
Kotivinkki

Vuohenjuusto-mansikkasalaatti
Maku

Varhaisperunasalaatti – kesän maukkain lisuke
Maku