Maku

Kreikkalainen salaatti

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Kreikkalainen salaatti tuo Välimeren parhaat maut lautaselle! Täyteläinen fetajuusto saa seurakseen oliiveja ja raikkaita kasviksia. Koko komeus viimeistellään kevyellä, yrttisellä kastikkeella.
GL
KA
MU
4
2
Julkaistu: 22.5.2008


Ainekset (4 annosta)

Kreikkalainen salaatti

  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)
  • 1 kplpunasipulia
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 1/2 kplkurkkua
  • 5 kpltomaattia
  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 200 goliiveja (kalamata)

Kastike

  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlviinietikkaa
  • 1 tlbasilikaa
  • 1 tloreganoa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Kreikkalainen salaatti valmistuu näin:

  1. Leikkaa fetajuusto tuhdeiksi paloiksi.
  2. Viipaloi kuorittu punasipuli ohuiksi renkaiksi. Paloittele paprika ja kurkku. Lohko tomaatit.
  3. Kokoa salaatti laakeaan tarjoilukulhoon tai annoslautasille. Revi salaatinlehdistä peti muille aineksille.
  4. Asettele kerroksittain tomaatteja, kurkkua, paprikaa ja sipulia. Jätä fetapalat ja oliivit päällimmäisiksi.
  5. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada kreikkalaisen salaatin päälle.
  6. Tarjoa kreikkalaisen salaatin seurana tuoretta leipää.
2 kommenttia