Kotivinkki

Pasta primavera – raikas italialainen klassikko

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Kauden kasviksilla ja sitruunalla höystetty pasta primavera on italialainen klassikko ja herkullinen kasvisruoka.
4
3
Julkaistu: 23.2.2017


Ainekset (4 annosta)

  • 300 gpastaa, esim. spagettia
  • 1kesäkurpitsa
  • 1nippu tuoretta vihreää parsaa
  • 3kevätsipulia varsineen
  • 200 gpakasteherneitä
  • 1 rklvoita
  • 1 dlraastettua parmesaanijuustoa

Sitruunaöljy

  • 1sitruunan raastettu kuori (luomu)
  • 2 rklsitruunan mehua
  • ½ dloliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria myllystä
  • ripaus sokeria
Tulosta

1. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi. Leikkaa parsan tyvestä kuivahtanut osa pois ja kuori vartta tyvestä latvaan päin noin puoleenväliin. Leikkaa parsat noin 3 cm:n paloiksi. Pilko kevätsipuli.

2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna voi paistinpannulla. Kuullota parsaa, kevätsipulia ja jäisiä herneitä voissa noin 5 minuuttia pastan kypsyessä. Kasvikset saavat jäädä  rapsakoiksi.

3. Sekoita sitruunaöljyn aineet keskenään ja kaada kuuman, valutetun pastan joukkoon. Sekoita joukkoon myös kasvikset ja viimeisenä parmesaaniraaste. Tarjoile pasta primavera heti!

3 kommenttia