Pasta primavera – raikas italialainen klassikko
15 min

Pasta primavera – raikas italialainen klassikko
Kauden kasviksilla ja sitruunalla höystetty pasta primavera on italialainen klassikko ja herkullinen kasvisruoka.
Ainekset (4 annosta)
- 300 gpastaa, esim. spagettia
- 1kesäkurpitsa
- 1nippu tuoretta vihreää parsaa
- 3kevätsipulia varsineen
- 1 pspakasteherneitä
- 1 rklvoita
- 1 dlraastettua parmesaanijuustoa
Sitruunaöljy
- 1sitruunan raastettu kuori (luomu)
- 2 rklsitruunan mehua
- ½ dloliiviöljyä
- ½ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria myllystä
- ripaus sokeria
Tee näin
15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN
1. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi. Leikkaa parsan tyvestä kuivahtanut osa pois ja kuori vartta tyvestä latvaan päin noin puoleenväliin. Leikkaa parsat noin 3 cm:n paloiksi. Pilko kevätsipuli.
2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna voi paistinpannulla. Kuullota parsaa, kevätsipulia ja jäisiä herneitä voissa noin 5 minuuttia pastan kypsyessä. Kasvikset saavat jäädä rapsakoiksi.
3. Sekoita sitruunaöljyn aineet keskenään ja kaada kuuman, valutetun pastan joukkoon. Sekoita joukkoon myös kasvikset ja viimeisenä parmesaaniraaste. Tarjoile pasta primavera heti!
MITÄ PIDIT?
3.29