4,1(26)
Pasta primavera – raikas italialainen klassikko
15 min
Kauden kasviksilla ja sitruunalla höystetty pasta primavera on italialainen klassikko ja herkullinen kasvisruoka.
Julkaistu 23.2.2017
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
300 gpastaa, esim. spagettia
1kesäkurpitsa
1nippu tuoretta vihreää parsaa
3kevätsipulia varsineen
200 gpakasteherneitä
1 rklvoita
1 dlraastettua parmesaanijuustoa
Sitruunaöljy
1sitruunan raastettu kuori (luomu)
2 rklsitruunan mehua
½ dloliiviöljyä
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria myllystä
ripaus sokeria

1. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi. Leikkaa parsan tyvestä kuivahtanut osa pois ja kuori vartta tyvestä latvaan päin noin puoleenväliin. Leikkaa parsat noin 3 cm:n paloiksi. Pilko kevätsipuli.

2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna voi paistinpannulla. Kuullota parsaa, kevätsipulia ja jäisiä herneitä voissa noin 5 minuuttia pastan kypsyessä. Kasvikset saavat jäädä  rapsakoiksi.

3. Sekoita sitruunaöljyn aineet keskenään ja kaada kuuman, valutetun pastan joukkoon. Sekoita joukkoon myös kasvikset ja viimeisenä parmesaaniraaste. Tarjoile pasta primavera heti!

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.