


Pasta primavera – raikas italialainen klassikko
15 min
Pasta primavera on kauden kasviksilla ja sitruunalla höystetty italialainen klassikko ja herkullinen kasvisruoka.
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
pastaa, esim. spagettia
1
kesäkurpitsa
1
nippu tuoretta vihreää parsaa
3
kevätsipulia varsineen
200 g
pakasteherneitä
1 rkl
voita
1 dl
raastettua parmesaanijuustoa
Sitruunaöljy
1
sitruunan raastettu kuori (luomu)
2 rkl
sitruunan mehua
½ dl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria myllystä
ripaus sokeria
Pasta primavera – ohje:
- Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi. Leikkaa parsan tyvestä kuivahtanut osa pois ja kuori vartta tyvestä latvaan päin noin puoleenväliin. Leikkaa parsat noin 3 cm:n paloiksi. Pilko kevätsipuli.
- Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna voi paistinpannulla. Kuullota parsaa, kevätsipulia, kesäkurpitsakuutioita ja jäisiä herneitä voissa noin 5 minuuttia pastan kypsyessä. Kasvikset saavat jäädä rapsakoiksi.
- Sekoita sitruunaöljyn aineet keskenään ja kaada kuuman, valutetun pastan joukkoon. Sekoita joukkoon myös kasvikset ja viimeisenä parmesaaniraaste. Tarjoile pasta primavera heti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat