Kotivinkki

Pasta primavera – raikas italialainen klassikko

15 min
0
0

Pasta primavera – raikas italialainen klassikko

Kauden kasviksilla ja sitruunalla höystetty pasta primavera on italialainen klassikko ja herkullinen kasvisruoka.
Teksti Raisa Laine
Kuvat Laura Riihelä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gpastaa, esim. spagettia
  • 1kesäkurpitsa
  • 1nippu tuoretta vihreää parsaa
  • 3kevätsipulia varsineen
  • 1 pspakasteherneitä
  • 1 rklvoita
  • 1 dlraastettua parmesaanijuustoa

Sitruunaöljy

  • 1sitruunan raastettu kuori (luomu)
  • 2 rklsitruunan mehua
  • ½ dloliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria myllystä
  • ripaus sokeria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi. Leikkaa parsan tyvestä kuivahtanut osa pois ja kuori vartta tyvestä latvaan päin noin puoleenväliin. Leikkaa parsat noin 3 cm:n paloiksi. Pilko kevätsipuli.

2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna voi paistinpannulla. Kuullota parsaa, kevätsipulia ja jäisiä herneitä voissa noin 5 minuuttia pastan kypsyessä. Kasvikset saavat jäädä 
rapsakoiksi.

3. Sekoita sitruunaöljyn aineet keskenään ja kaada kuuman, valutetun pastan joukkoon. Sekoita joukkoon myös kasvikset ja viimeisenä parmesaaniraaste. Tarjoile pasta primavera heti!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä