Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Helppo ja herkullinen hollandaisekastike

10 min

Rennon brunssin henkeen kuuluu helppo hollandaisekastike, jonka tekemiseen ei tarvita makulientä eikä vesihaudetta.

15.12.2014
Reseptin ainekset
4 annosta
100 g
voita
2
keltuaista
2 rkl
vettä
1 rkl
valkoviinietikkaa
½–2 rkl
sitruunamehua
½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria

Helppo hollandaisekastike – ohje:

  1. Sulata voi kattilassa. Anna voisulan seistä hetki ja valuta kirkas sula toiseen astiaan varovasti siten, että maitosakka jää kattilan pohjalle.
  2. Mittaa keltuaiset, etikka ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna hitaasti koko ajan vatkaten, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
  3. Nosta kattila pois levyltä ja lisää voisula hitaasti ohuena nauhana samalla vatkaten.
  4. Mausta kastike sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sitruunamehua kannattaa lisätä vähitellen maistellen, jotta kastikkeesta saa omaan makuun sopivan kirpeän.
  5. Pidä hollandaisekastike lämpimänä kuuman, mutta ei kiehuvan, vettä sisältävän kattilan päällä. Tarjoa esimerkiksi Benedictin lohileipien kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt