Helppo ja herkullinen hollandaisekastike
10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
Rennon brunssin henkeen kuluu helppo hollandaisekastike, jonka tekemiseen ei tarvita makulientä eikä vesihaudetta.
GL
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.12.2014

Helppo ja herkullinen hollandaisekastike
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 100 gvoita
- 2 kplkeltuaista
- 2 rklvettä
- 1 rklvalkoviinietikkaa
- 2 rklsitruunamehua
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlvalkopippuria
Sulata voi kattilassa. Anna voisulan seistä hetki ja valuta kirkas sula toiseen astiaan varovasti siten, että maitosakka jää kattilan pohjalle.
Mittaa keltuaiset, etikka ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna hitaasti koko ajan vatkaten, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
Nosta kattila pois levyltä ja lisää voisula hitaasti ohuena nauhana samalla vatkaten.
Mausta kastike sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Pidä hollandaisekastike lämpimänä kuuman, mutta ei kiehuvan, vettä sisältävän kattilan päällä. Tarjoa esimerkiksi Benedictin lohileipien kanssa.