Helppo ja herkullinen hollandaisekastike

10 min
3.9
4

Helppo ja herkullinen hollandaisekastike

GL
4
3.9
Rennon brunssin henkeen kuluu helppo hollandaisekastike, jonka tekemiseen ei tarvita makulientä eikä vesihaudetta.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 100 gvoita
  • 2 kplkeltuaista
  • 2 rklvettä
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Sulata voi kattilassa. Anna voisulan seistä hetki ja valuta kirkas sula toiseen astiaan varovasti siten, että maitosakka jää kattilan pohjalle.

Mittaa keltuaiset, etikka ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna hitaasti koko ajan vatkaten, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.

Nosta kattila pois levyltä ja lisää voisula hitaasti ohuena nauhana samalla vatkaten.

Mausta kastike sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Pidä hollandaisekastike lämpimänä kuuman, mutta ei kiehuvan, vettä sisältävän kattilan päällä. Tarjoa esimerkiksi Benedictin lohileipien kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä