


Helppo ja herkullinen hollandaisekastike
10 min
Rennon brunssin henkeen kuuluu helppo hollandaisekastike, jonka tekemiseen ei tarvita makulientä eikä vesihaudetta.
Reseptin ainekset
4 annosta
100 g
voita
2
keltuaista
2 rkl
vettä
1 rkl
valkoviinietikkaa
½–2 rkl
sitruunamehua
½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
Helppo hollandaisekastike – ohje:
- Sulata voi kattilassa. Anna voisulan seistä hetki ja valuta kirkas sula toiseen astiaan varovasti siten, että maitosakka jää kattilan pohjalle.
- Mittaa keltuaiset, etikka ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna hitaasti koko ajan vatkaten, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
- Nosta kattila pois levyltä ja lisää voisula hitaasti ohuena nauhana samalla vatkaten.
- Mausta kastike sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sitruunamehua kannattaa lisätä vähitellen maistellen, jotta kastikkeesta saa omaan makuun sopivan kirpeän.
- Pidä hollandaisekastike lämpimänä kuuman, mutta ei kiehuvan, vettä sisältävän kattilan päällä. Tarjoa esimerkiksi Benedictin lohileipien kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat