Parsarisotto – Italian ihanat maut ja kauden parhaat raaka-aineet samalla lautasella!
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Parsarisotto yhdistää Italian ihanan täyteläiset maut, sitruunan ja valkoviinin hapokkuuden sekä parsan raikkauden. Tätä on pakko kokeilla!
MU
GL
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.4.2008

Parsarisotto – Italian ihanat maut ja kauden parhaat raaka-aineet samalla lautasella!
Reseptin ainekset (6 annosta)
Liemi
- 10 dlvettä
- 2 dlkuivaa valkoviiniä
- 2 kplkasvisliemikuutiota
- 1 tlsitruunankuoriraastetta
- 1/2 dlsitruunamehua
Lisäksi
- 2 kplsalottisipulia
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 50 gvoita
- 4 dlrisottoriisiä
- 500 gparsaa
- 125 gparmesaanijuustoa
- 3 kplkevätsipulia
Parsarisotto – ohje:
Valmista ensin liemi. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta.
Hienonna sipulit. Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä sipulisilppu.
Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi muuttuu kuultavaksi.
Lisää riisiin kauhallinen lientä kerrallaan ja anna kypsyä miedolla lämmöllä. Aina, kun neste on melkein imeytynyt riisiin, lisää lientä, kunnes kaikki liemi on käytetty. Sekoittele risottoa usein valmistuksen aikana.
Lisää valmistuksen loppuvaiheessa paloiteltu parsa ja anna kypsyä vielä noin 5 minuuttia.
Sekoita parsarisottoon juustoraaste ja hienonnettu kevätsipuli.
Parsarisoton kypsymiseen menee kaikkiaan noin 20 minuuttia. Seuraa aikaa ajastimella ja kokeile maistellen riisin sopivaa kypsyyttä.
Tarjoile parsarisotto heti.

Kevään ihanin ruoka! Risotto primavera pursuaa parsaa ja aromikkaita yrttejä – katso Teemu Laurellin resepti
Maku

Vihreä risotto – hyödynnä sadonkorjuun herkut
Kotivinkki

Kampasimpukka-parsarisotto
Maku

Vihreä risotto
Maku

Peruna-parsasalaatti
Maku

Parsa-fetasalaatti
Maku

Keväinen parsasalaatti
Maku

Pehmeä parsakeitto
Maku