Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kevään paras risotto

Parsarisotto – Italian ihanat maut ja kauden parhaat raaka-aineet samalla lautasella!

30 min

Parsarisotto yhdistää Italian ihanan täyteläiset maut, sitruunan ja valkoviinin hapokkuuden sekä parsan raikkauden. Tätä on pakko kokeilla!

15.4.2024
Reseptin ainekset
6 annosta
Liemi
1 l
vettä
2 dl
kuivaa valkoviiniä
2
kasvisliemikuutiota
½ dl
sitruunanmehua
1 tl
sitruunankuoriraastetta
Lisäksi
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
500 g
vihreää parsaa
3
kevätsipulia
125 g
parmesaanijuustoa
50 g
voita
4 dl
risottoriisiä
(suolaa)

Parsarisotto – ohje:

  1. Tee ensin liemi. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Poista parsoista kova tyvi napsauttamalla. Leikkaa parsat paloiksi (noin 3 cm). Hienonna kevätsipulit. Raasta parmesaani.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi muuttuu kuultavaksi.
  4. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan. Anna kypsyä miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää lientä, kunnes kaikki liemi on käytetty.
  5. Lisää parsat valmistuksen loppuvaiheessa (kun risotto on kypsynyt noin 15 minuuttia). Anna parsojen kypsyä noin 5 minuuttia.
  6. Sekoita risottoon parmesaani ja kevätsipuli. Tarkista maku ja paksuus. Risoton kuuluu jäädä melko löysäksi. Lisää tarvittaessa suolaa ja ohenna tilkalla lientä tai vettä. Tarjoa parsarisotto heti.

Reseptiä on päivitetty 12.4.2024 lisäämällä uusi kuva ja video sekä tarkentamalla valmistusohjetta. Alkuperäinen resepti Mervi Melasniemi, päivitetty resepti Mika Rampa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt