Maku

Parsarisotto – Italian ihanat maut ja kauden parhaat raaka-aineet samalla lautasella!

30 min
MU
GL
4.05
11

Parsarisotto yhdistää Italian ihanan täyteläiset maut, sitruunan ja valkoviinin hapokkuuden sekä parsan raikkauden. Tätä on pakko kokeilla!
Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara

Ainekset (6 annosta)

Liemi

  • 10 dlvettä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/2 dlsitruunamehua

Lisäksi

  • 2 kplsalottisipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 50 gvoita
  • 4 dlrisottoriisiä
  • 500 gparsaa
  • 125 gparmesaanijuustoa
  • 3 kplkevätsipulia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Parsarisotto valmistuu näin:

Valmista ensin liemi. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta.

Hienonna sipulit. Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä sipulisilppu.

Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi muuttuu kuultavaksi.

Lisää riisiin kauhallinen lientä kerrallaan ja anna kypsyä miedolla lämmöllä. Aina, kun neste on melkein imeytynyt riisiin, lisää lientä, kunnes kaikki liemi on käytetty. Sekoittele risottoa usein valmistuksen aikana.

Lisää valmistuksen loppuvaiheessa paloiteltu parsa ja anna kypsyä vielä noin 5 minuuttia.

Sekoita parsarisottoon juustoraaste ja hienonnettu kevätsipuli.

Parsarisoton kypsymiseen menee kaikkiaan noin 20 minuuttia. Seuraa aikaa ajastimella ja kokeile maistellen riisin sopivaa kypsyyttä.

Tarjoile parsarisotto heti.

MITÄ PIDIT?
4.05