3,9(85)
Parsarisotto – Italian ihanat maut ja kauden parhaat raaka-aineet samalla lautasella!
Munaton
Gluteeniton
30 min
Parsarisotto yhdistää Italian ihanan täyteläiset maut, sitruunan ja valkoviinin hapokkuuden sekä parsan raikkauden. Tätä on pakko kokeilla!
Reseptin ainekset
6 annosta
Liemi
10 dlvettä
2 dlkuivaa valkoviiniä
2 kplkasvisliemikuutiota
1 tlsitruunankuoriraastetta
1/2 dlsitruunamehua
Lisäksi
2 kplsalottisipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
50 gvoita
4 dlrisottoriisiä
500 gparsaa
125 gparmesaanijuustoa
3 kplkevätsipulia

Parsarisotto – ohje:

Valmista ensin liemi. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta.

Hienonna sipulit. Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä sipulisilppu.

Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi muuttuu kuultavaksi.

Lisää riisiin kauhallinen lientä kerrallaan ja anna kypsyä miedolla lämmöllä. Aina, kun neste on melkein imeytynyt riisiin, lisää lientä, kunnes kaikki liemi on käytetty. Sekoittele risottoa usein valmistuksen aikana.

Lisää valmistuksen loppuvaiheessa paloiteltu parsa ja anna kypsyä vielä noin 5 minuuttia.

Sekoita parsarisottoon juustoraaste ja hienonnettu kevätsipuli.

Parsarisoton kypsymiseen menee kaikkiaan noin 20 minuuttia. Seuraa aikaa ajastimella ja kokeile maistellen riisin sopivaa kypsyyttä.

Tarjoile parsarisotto heti.

11 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo