Maku

Parsamousse

4 h 30 min
GL
MU
0
0

Kermaisen parsamoussen maun salaisuutena on mascarponejuusto ja valkoviini.
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

  • 400 gparsaa (vihreää)
  • 4 kplliivatelehteä
  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 100 gmascarponejuustoa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 dlkuivaa valkoviiniä

Pinnalle

  • 1/2 tlroseepippuria
  • 1 rkltuoretta minttua

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

Kuori parsat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat. Soseuta ne monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

Vaahdota kerma.

Lisää mascarpone, sitruuna ja suola jäähtyneeseen parsasoseeseen.

Liuota pehmenneet liivatelehdet kuumaan viiniin. Sekoita liuokseen lusikallinen parsaseosta. Lisää seos parsamassaan. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.

Jaa parsamousse annoslaseihin. Anna hyytyä jääkaapissa.

Murskaa pinnalle roseepippureita ja koristele yrteillä. Tarjoa parsamousse paahdettujen patonkiviipaleiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
0