Maku

Parsa-kinkkukääröt

30 min
5
1

Parsa-kinkkukääröt

Kevät ja parsa kuuluvat yhteen! Kääräise parsanvarret juustoiseen kinkkupakettiin ja tarjoa raikkaan appelsiinivinegretin kanssa. Täydellinen kevätlounas on valmis.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 500 gparsaa (vihreää)
  • 80 gilmakuivattua kinkkua
  • 100 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (gruyére)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rkloliiviöljyä

Appelsiinivinegretti

  • 1/2 dlappelsiinitäysmehua (vastapuristettua)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa

Tarjoiluun

  • 4 kplmaalaisleipäviipaletta (paahdettuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Poista parsoista kuivat kannat ja kuori parsat ohuelti.

Kiedo yksi kinkkuviipale 2–3 parsan ympärille niin, että saat tiiviin nipun. Nosta niput uunivuokaan.

Ripottele parsoille juustoraastetta ja mausta pippurilla. Pirskottele päälle öljyä.

Paista 225-asteisessa uunissa kauniin värisiksi, 15–20 minuuttia. Varo ylikypsentämistä parsoja liian pehmeiksi.

Sekoita kulhossa vinegretin ainekset. Pirskottele kastiketta parsojen päälle.

Tarjoa parsat rapeiksi paahdettujen leipäviipaleiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä