Maku

Parsa-kinkkukääröt

30 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen15 min
Kevät ja parsa kuuluvat yhteen! Kääräise parsanvarret juustoiseen kinkkupakettiin ja tarjoa raikkaan appelsiinivinegretin kanssa. Täydellinen kevätlounas on valmis.
4.5
1
Kuvat Joonas Vuorinen


Ainekset (2 annosta)

  • 500 gparsaa (vihreää)
  • 80 gilmakuivattua kinkkua
  • 100 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (gruyére)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rkloliiviöljyä

Appelsiinivinegretti

  • 1/2 dlappelsiinitäysmehua (vastapuristettua)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa

Tarjoiluun

  • 4 kplmaalaisleipäviipaletta (paahdettuna)
Tulosta

Poista parsoista kuivat kannat ja kuori parsat ohuelti.

Kiedo yksi kinkkuviipale 2–3 parsan ympärille niin, että saat tiiviin nipun. Nosta niput uunivuokaan.

Ripottele parsoille juustoraastetta ja mausta pippurilla. Pirskottele päälle öljyä.

Paista 225-asteisessa uunissa kauniin värisiksi, 15–20 minuuttia. Varo ylikypsentämistä parsoja liian pehmeiksi.

Sekoita kulhossa vinegretin ainekset. Pirskottele kastiketta parsojen päälle.

Tarjoa parsat rapeiksi paahdettujen leipäviipaleiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.5