Kotivinkki

Mehevä juusto-parsapiirakka

1 h 5 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen35 min
Paras juusto-parsapiirakka syntyy voimakkaan makuisesta juustosta, kuten vanhasta goudasta. Mehevä piirakka raikastuu tuoreesta parsasta höylätyllä vihreällä salaatilla.
KA
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 125 gmaitorahkaa
  • 125 gpehmeää voita
  • 2 ½ dlgrahamjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • voiteluun 1 rkl voita + 1 rkl korppujauhoja

Täyte

  • 3kananmunaa
  • 200 gvoimakasta juustoa raastettuna (esim. vahva gouda)
  • 350 gsmetanaa (Deliciest, rasvaa 20 %)
  • ¼ tlmustapippuria
  • ¼ tlsuolaa

Parsasalaatti

  • 400 gparsaa
  • 1 dlvesikrassia
  • 1 dlmintunlehtiä
  • ½ dlkevätsipulia
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rkloliiviöljyä
  • ¼ tlsormisuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • päälle ½ dl pinjansiemeniä paahdettuna
Tulosta

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Lisää jauhoja, jos taikinaa on vaikea käsitellä. Taputtele se voidellun ja jauhotetun 24-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista uunin alatasolla 200 asteessa 10 min.

Valmista täyte. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää juustoraaste, smetana ja mausteet. Sekoita. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä 200 asteessa n. 30 min tai kunnes piirakka on saanut väriä. Anna jäähtyä.

Pese parsat ja napsauta kuiva tyvi pois. Viipaloi parsat kuorimaveitsellä tai juustohöylällä pitkittäisuunnassa ohuiksi siivuiksi. Silppua kevätsipuli ja hienonna yrttejä tarvittaessa. Sekoita salaatin ainekset kulhossa ja kaada piiraan päälle. Viimeistele juusto-parsapiirakka pinjansiemenillä.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0