Mehevä juusto-parsapiirakka
kasvis
1 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 35 min
Paras juusto-parsapiirakka syntyy voimakkaan makuisesta juustosta, kuten vanhasta goudasta. Mehevä piirakka raikastuu tuoreesta parsasta höylätyllä vihreällä salaatilla.

Reseptin ainekset 10 annosta
Pohja
125 gmaitorahkaa
125 gpehmeää voita
2 ½ dlgrahamjauhoja
½ tlsuolaa
voiteluun 1 rkl voita + 1 rkl korppujauhoja
Täyte
3kananmunaa
200 gvoimakasta juustoa raastettuna (esim. vahva gouda)
350 gsmetanaa (Deliciest, rasvaa 20 %)
¼ tlmustapippuria
¼ tlsuolaa
Parsasalaatti
400 gparsaa
1 dlvesikrassia
1 dlmintunlehtiä
½ dlkevätsipulia
2 rklsitruunamehua
1 rkloliiviöljyä
¼ tlsormisuolaa
¼ tlmustapippuria
päälle ½ dl pinjansiemeniä paahdettuna
Sekoita pohjan ainekset keskenään. Lisää jauhoja, jos taikinaa on vaikea käsitellä. Taputtele se voidellun ja jauhotetun 24-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista uunin alatasolla 200 asteessa 10 min.
Valmista täyte. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää juustoraaste, smetana ja mausteet. Sekoita. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä 200 asteessa n. 30 min tai kunnes piirakka on saanut väriä. Anna jäähtyä.
Pese parsat ja napsauta kuiva tyvi pois. Viipaloi parsat kuorimaveitsellä tai juustohöylällä pitkittäisuunnassa ohuiksi siivuiksi. Silppua kevätsipuli ja hienonna yrttejä tarvittaessa. Sekoita salaatin ainekset kulhossa ja kaada piiraan päälle. Viimeistele juusto-parsapiirakka pinjansiemenillä.