Kotivinkki

Mehevä juusto-parsapiirakka

1 h 5 min
KA
0
0

Paras juusto-parsapiirakka syntyy voimakkaan makuisesta juustosta, kuten vanhasta goudasta. Mehevä piirakka raikastuu tuoreesta parsasta höylätyllä vihreällä salaatilla.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 125 gmaitorahkaa
  • 125 gpehmeää voita
  • 2 ½ dlgrahamjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • voiteluun 1 rkl voita + 1 rkl korppujauhoja

Täyte

  • 3kananmunaa
  • 200 gvoimakasta juustoa raastettuna (esim. vahva gouda)
  • 350 gsmetanaa (Deliciest, rasvaa 20 %)
  • ¼ tlmustapippuria
  • ¼ tlsuolaa

Parsasalaatti

  • 400 gparsaa
  • 1 dlvesikrassia
  • 1 dlmintunlehtiä
  • ½ dlkevätsipulia
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rkloliiviöljyä
  • ¼ tlsormisuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • päälle ½ dl pinjansiemeniä paahdettuna

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN35 min
MITÄ PIDIT?
0