


Mehevä juusto-parsapiirakka
1 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 35 min
Paras juusto-parsapiirakka syntyy voimakkaan makuisesta juustosta, kuten vanhasta goudasta. Mehevä piirakka raikastuu tuoreesta parsasta höylätyllä vihreällä salaatilla.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
125 g
maitorahkaa
125 g
pehmeää voita
2 ½ dl
grahamjauhoja
½ tl
suolaa
voiteluun 1 rkl voita + 1 rkl korppujauhoja
Täyte
3
kananmunaa
200 g
voimakasta juustoa raastettuna (esim. vahva gouda)
350 g
smetanaa (Deliciest, rasvaa 20 %)
¼ tl
mustapippuria
¼ tl
suolaa
Parsasalaatti
400 g
parsaa
1 dl
vesikrassia
1 dl
mintunlehtiä
½ dl
kevätsipulia
2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
oliiviöljyä
¼ tl
sormisuolaa
¼ tl
mustapippuria
päälle ½ dl pinjansiemeniä paahdettuna
Juusto-parsapiirakka – ohje:
- Sekoita pohjan ainekset keskenään. Lisää jauhoja, jos taikinaa on vaikea käsitellä. Taputtele se voidellun ja jauhotetun 24-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista uunin alatasolla 200 asteessa 10 min.
- Valmista täyte. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää juustoraaste, smetana ja mausteet. Sekoita. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä 200 asteessa n. 30 min tai kunnes piirakka on saanut väriä. Anna jäähtyä.
- Pese parsat ja napsauta kuiva tyvi pois. Viipaloi parsat kuorimaveitsellä tai juustohöylällä pitkittäisuunnassa ohuiksi siivuiksi. Silppua kevätsipuli ja hienonna yrttejä tarvittaessa. Sekoita salaatin ainekset kulhossa ja kaada piiraan päälle. Viimeistele juusto-parsapiirakka pinjansiemenillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat