Sulata voi ja anna sen hetki jäähtyä, jolloin hera ehtii painua pohjaan ja voisula kirkastuu.
Kuori ja silppua sipuli. Pane sipulisilppu, valkopippurit, persiljanvarret ja neste kattilaan. Keitä kunnes lientä on jäljellä noin desin verran. Siivilöi ja mausta liemi valkoviinietikalla tai sitruunasta puristetulla mehulla.
Sekoita keltuaiset ja liemi. Kypsennä seosta miedolla lämmöllä kattilassa tai poreilevassa kuumavesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes seos on kuohkeaa ja kauniin vaalean keltaista. Nosta kulho vesihauteesta ja lisää kirkastettu voi joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Tarjoa hollandaisekastike haaleana.
•Hollandaisekastike sopii keitetyn, höyrykypsennetyn, paistetun ja pariloidun kalan kastikkeeksi. Se maistuu myös erilaisten äyriäisten ja kasvisruokien mm. höyrytetyn parsan kanssa.
•Yrttihollandaise: Lisää 1 dl yrttisilppua ja 1/2 tl rouhittua mustapippuria.
•Maltalainen kastike: Lisää 1/2 dl veriappelsiinista puristettua mehua.
•Vermuttikastike: Lisää 2 rkl kuivaa, vaaleaa vermuttia.