


Sopivan sitruunainen
Hollandaisekastike – sitruunaisen täyteläinen klassikko valmistuu mainettaan helpommin
20 min
Hollandaisekastike on ranskalaisen keittiön perinteinen kastike, joka valmistuu helposti myös kotikeittiössä. Sitruunaisen kirpeyden voi säätää omaan makuun sopivaksi. Kastike sopii etenkin parsan, kalan ja äyriäisten kanssa tarjottavaksi.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Hollandaisekastike
150 g
voita
3
keltuaista
3 rkl
vettä
1½ rkl
valkoviinietikkaa
1–3 rkl
sitruunanmehua
½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
Hollandaisekastike – ohje:
- Sulata voi kattilassa. Anna voisulan seistä hetki. Valuta kirkas voisula toiseen astiaan varovasti siten, että maitosakka jää kattilan pohjalle.
- Mittaa keltuaiset, etikka ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
- Nosta kattila pois levyltä ja lisää talteen otettu kirkastettu voi seokseen hitaasti ohuena nauhana samalla vatkaten.
- Mausta kastike sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunanmehua vähitellen maistellen, jotta saat hollandaisekastikkeesta omaan makuun sopivan kirpeän.
Vinkit!
Hollandaisekastike sopii keitetyn, höyrykypsennetyn, paistetun ja pariloidun kalan kastikkeeksi. Se maistuu myös erilaisten äyriäisten ja kasvisruokien mm. höyrytetyn parsan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat