Ricotta-parsapiirakka

45 min
4
2

Ricotta-parsapiirakka

Kevään parsat sopivat täydellisesti ricottapiirakan täytteeksi. Lempeän pehmeä piirakka on kevään juhlien suosikki. Koristele piirakka iduilla ja pinaatinlehdillä!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 125 gvoita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkylmää vettä

Täyte

  • 400 gparsaa
  • 2 kplkananmunaa
  • 250 gricottaa
  • 2 rklparmesaania raastettuna
  • 1/2 dlkuohukermaa
  • suolaa ja pippuria

Koristeluun

  • ituja
  • tuoretta pinaattia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa jauhot kulhoon. Nypi voikuutiot jauhoihin sormilla kunnes seokseen syntyy muruinen rakenne (herneen kokoisia muruja). Sekoita joukkoon lusikallinen kerrallaan kylmää vettä kunnes taikina juuri ja juuri pysyy kasassa.

Taputtele taikina parin sentin paksuiseksi levyksi kelmun päälle, ja kääri se tiivisti kelmuun. Nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

Kauli taikina ohueksi levyksi (noin 3 mm) piirakkavuoan muotoon. Taputtele taikinalevy vuokaan ja leikkaa ylimenevät reunat. Töki pohjaan reikiä haarukalla. Nosta vuoka pakastimeen 15 minuutiksi.

Paista pohjaa uunissa 175 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa parsojen puiset tyvet pois. Leikkaa parsoja tarvittaessa lyhyemmäksi sen mukaan millaista vuokaa käytät.

Sekoita täyte. Yhdistä kulhossa kananmunat, ricotta, raastettu parmesaani ja kuohukerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Asettele parsat täytteen päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Vinkki!

Voit käyttää pyöreää tai kulmikasta piirakkavuokaa. Ohje on sopiva vuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 24 cm. Jos teet piirakan irtopohjavuoassa, saat tarjoiltua sen kauniisti ilman vuokaa.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä