Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ricotta-parsapiirakka

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Kevään parsat sopivat täydellisesti ricottapiirakan täytteeksi. Lempeän pehmeä piirakka on kevään juhlien suosikki. Koristele piirakka iduilla ja pinaatinlehdillä!

19.4.2015
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
125 g
voita
3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kylmää vettä
Täyte
400 g
parsaa
2 kpl
kananmunaa
250 g
ricottaa
2 rkl
parmesaania raastettuna
1/2 dl
kuohukermaa
suolaa ja pippuria
Koristeluun
ituja
tuoretta pinaattia

Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa jauhot kulhoon. Nypi voikuutiot jauhoihin sormilla kunnes seokseen syntyy muruinen rakenne (herneen kokoisia muruja). Sekoita joukkoon lusikallinen kerrallaan kylmää vettä kunnes taikina juuri ja juuri pysyy kasassa.

Taputtele taikina parin sentin paksuiseksi levyksi kelmun päälle, ja kääri se tiivisti kelmuun. Nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

Kauli taikina ohueksi levyksi (noin 3 mm) piirakkavuoan muotoon. Taputtele taikinalevy vuokaan ja leikkaa ylimenevät reunat. Töki pohjaan reikiä haarukalla. Nosta vuoka pakastimeen 15 minuutiksi.

Paista pohjaa uunissa 175 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa parsojen puiset tyvet pois. Leikkaa parsoja tarvittaessa lyhyemmäksi sen mukaan millaista vuokaa käytät.

Sekoita täyte. Yhdistä kulhossa kananmunat, ricotta, raastettu parmesaani ja kuohukerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Asettele parsat täytteen päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Voit käyttää pyöreää tai kulmikasta piirakkavuokaa. Ohje on sopiva vuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 24 cm. Jos teet piirakan irtopohjavuoassa, saat tarjoiltua sen kauniisti ilman vuokaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt