Maku

Parsa-ricottafrittata

25 min
0
0

Parsa-ricottafrittata

GL
0
0
Frittata eli paistinpannulla kypsennettävä uunimunakas täytetään vihreillä kasviksilla ja kevyellä ricottajuustolla. Käytä uunimunakkaaseen eiliseltä aterialta jääneet perunat. Voit vaihdella täytteitä makusi mukaan.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipuli
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 200 gparsaa
  • 200 gbabypinaattia
  • 2 kplkeitettyä perunaa (300 g)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 8 kplmunaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 2 rklparmesaania (raastettuna)
  • 200 gricottajuustoa

Pinnalle

  • 2 dltuoretta minttua

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN5 min

Kuori ja silppua sipulit. Huuhtele ja kuivaa parsat. Leikkaa pois parsojen tyvet. Leikkaa varret noin kolmen sentin paloiksi. Huuhdo pinaatti. Kuutioi (kuoritut) kypsät perunat.

Kuumenna uuninkestävällä paistinpannulla (Ø 24 cm) reilu loraus öljyä. Kuullota sipulit pannulla. Lisää parsat ja huuhdottu pinaatti. Paista pari minuuttia. Lisää perunat ja kääntele hetki.

Riko munat kulhoon, lisää mausteet ja vatkaa munien rakenne rikki. Kaada vatkatut munat täytteiden päälle pannuun. Paista frittataa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes se alkaa hyytyä reunoilta.

Ripottele päälle parmesaaniraastetta ja ricottanokareita.

Nosta pannu 225-asteiseen uuniin ja paista noin 5 minuuttia tai kunnes frittata on kypsä.

Tarjoa tuoreen mintun kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä