Marinoitu parsa
2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
2 h Maukas marinoitu parsa sopii lisäkkeeksi mutta myös paloiteltavaksi salaatteihin.
GL
KA
LA
MA
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.5.2014

Marinoitu parsa
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 500 gparsaa (valkoista)
- 1 dloliiviöljyä
- 1 rklmaapähkinäöljyä (tai saksanpähkinäöljyä)
- 1/2 dlbalsamiviinietikkaa (valkoista)
- 2 rklsitruunamehua
- 2 tlsitruunankuoriraastetta
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 3 rkltuoreyrttiseosta (lehtipersiljaa, basilikaa, kirveliä hienonnettuna)
Kuori ja keitä parsat suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta hyvin.
Sekoita öljyt, balsamico, sitruunamehusta ja -kuoriraaste keskenään. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.
Kaada marinadi parsojen päälle.
Anna parsojen marinoitua kylmässä vähintään 2 tuntia.