Maku

Marinoitu parsa

2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h
Maukas marinoitu parsa sopii lisäkkeeksi mutta myös paloiteltavaksi salaatteihin.
GL
KA
LA
MA
MU
5
0
Julkaistu: 14.5.2014


Ainekset (6 annosta)

  • 500 gparsaa (valkoista)
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1 rklmaapähkinäöljyä (tai saksanpähkinäöljyä)
  • 1/2 dlbalsamiviinietikkaa (valkoista)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 3 rkltuoreyrttiseosta (lehtipersiljaa, basilikaa, kirveliä hienonnettuna)
Tulosta

Kuori ja keitä parsat suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta hyvin.

Sekoita öljyt, balsamico, sitruunamehusta ja -kuoriraaste keskenään. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.

Kaada marinadi parsojen päälle.

Anna parsojen marinoitua kylmässä vähintään 2 tuntia.

Kommentoi »