5(1)
Marinoitu parsa
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h
Maukas marinoitu parsa sopii lisäkkeeksi mutta myös paloiteltavaksi salaatteihin.
Julkaistu 14.5.2014
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
500 gparsaa (valkoista)
1 dloliiviöljyä
1 rklmaapähkinäöljyä (tai saksanpähkinäöljyä)
1/2 dlbalsamiviinietikkaa (valkoista)
2 rklsitruunamehua
2 tlsitruunankuoriraastetta
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
3 rkltuoreyrttiseosta (lehtipersiljaa, basilikaa, kirveliä hienonnettuna)

Kuori ja keitä parsat suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta hyvin.

Sekoita öljyt, balsamico, sitruunamehusta ja -kuoriraaste keskenään. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.

Kaada marinadi parsojen päälle.

Anna parsojen marinoitua kylmässä vähintään 2 tuntia.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.