Parsapasta

25 min
4.1
5

Parsapasta

KA
MU
5
4.1
Sitruunalla maustettu parsapasta kuuluu kevään arkiruokien parhaimpiin!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 250 gparsaa (vihreää)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 kplsitruunaa (luomu)
  • 50 gparmesaanijuustoa (lastuina)
  • 1/2 dltuoretta basilikaa

Lisäksi

  • 300 gpastaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

Poista parsoista kovat kannat. Kuori parsat ohuelti ja paloittele ne pätkiksi.

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja lisää siihen hieman öljyä.

Kuumenna öljy pannussa. Kuullota parsapaloja nopeasti melko kovalla lämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää kerma ja kiehauta seos. Mausta sitruunan kuoriraasteella ja -puristetulla mehulla. Tarkista maku.

Sekoita parsakastike keitettyyn pastaan. Viimeistele parmesaanilastuilla ja halutessasi basilikalla. Tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä