Parsakeitto uppomunien kera

Reseptin ainekset (8-10 hengelle )
- 500 gvihreää parsaa
- 2salottisipulia
- 1 rklvoita
- 1 dlkuivaa valkoviiniä
- 5 dlruokakermaa
- 5 dlvettä
- 1kanaliemikuutio
- 1 tlsuolaa
- rouhittua mustapippuria
Uppomunat
- 4kananmunaa
- 1 lvettä
- 1 tlsuolaa
- 1 tletikkaa (12 %)
Pinnalle
- vihanneskrassia
1. Kuori parsat ja leikkaa ne n. 1 cm:n viipaleiksi. Ota sivuun 2–3 parsaa koristeeksi ja höylää ohuita viipaleita kuorimaveitsellä.
2. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota parsoja ja sipulia voissa kattilan pohjalla 2–3 minuuttia. Kaada päälle viini, kerma ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutio. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
3. Valmista seuraavaksi uppomunat: Kuumenna vesi tilavassa kattilassa kiehuvaksi ja lisää suola sekä etikka.
4. Pienennä lämpöä, että vesi vain poreilee kevyesti. Riko kananmunat yksi kerrallaan kuppiin. Sekoita kuumaa vettä niin, että siihen muodostuu pyörre. Hulauta muna kerrallaan veteen ja anna kypsyä 3–4 minuuttia (isot munat). Jos valkuainen leviää veteen, nostele sitä varovasti kasaan keltuaisen päälle. Kananmunat ovat valmiita, kun ne tuntuvat napakoilta kevyesti kokeiltaessa. Keltuaisen tulee olla vielä juoksevaa, kun sen leikkaa myöhemmin lautasella. Nosta uppomunat vedestä reikäkauhalla lautaselle.
5. Soseuta parsakeitto ja mausta se suolalla sekä pippurilla makusi mukaan. Tarjoa keitto uppomunien, höylättyjen parsaviipaleiden ja silputun vihanneskrassin kanssa.