Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Maku

Isänpäivä – herkulliset suosikkireseptit

Isänpäivä – herkulliset suosikkireseptit

Isänpäivää juhlitaan marraskuun toisena sunnuntaina. Useimmille isille tärkeintä lienee yhdessäolo ja herkuttelu. Järjestä isälle muhkea aamiainen, leivo suklaakakku tai yllätä sushitalkoilla. Perinteiseen isänpäivän viettoon sopii paisti tai pippuripihvit.
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Emma Iivanainen

Isänpäivän aamiainen

Isä ilahtuu itse valmistetuista aamiaisherkuista. Parhaat aamuleivonnaiset voi tehdä edellisenä iltana paistamista vaille valmiiksi. Myös helpot teeleivät ja sämpylät sopivat aamulla leivottaviksi! Miltä kuulostaisivat vaikka yön yli kohotetut pestosämpylät? Hemmottelua kaipaavalle isälle leivotaan juhlapäiväksi tietenkin mehevät valkosipulivoi-muffinit! Ja ettei nälkä yllättäisi ennen lounasta, itse tehtyjen leivonnaisten seurana tarjoillaan herkulliset kinkku-tomaattimunakkaat, jotka valmistuvat kätevästi uunissa. Kruunaa aamun herkkuhetki vielä vitsikkäillä viiksikuppikakuilla – näistä isä varmasti ilahtuu!

Sushitalkoot

Ilahtuisiko isäsi sushitalkoista? Jos uskot niin, varaa välineet sushitalkoisiin ja isänpäivän ohjelma on valmis. Palkkiona ruoaksi saadaan herkullisia susheja. Aloittelevien sushikokkien kannattaa ensitöikseen perehtyä sushiriisin valmistamiseen. Sen jälkeen voikin rullailla herkullisia makeja ja pyöritellä nigirejä koko perheen voimin.

Perinteinen isänpäivän ateria

Jos isä arvostaa perinteistä ruokaa, isänpäivän paisti on paikallaan. Kokeilisitko tänä vuonna vaikka hirvipaistia? Valmista lisäkkeet pääruoan mukaan. Mehevän lihan seuraksi sopivat esimerkiksi palsternakkaperunat tai parmesaanilla maustettu palsternakka-porkkanalaatikko.

Isänpäiväkakku

Isänpäivän aterian kruunaa tietenkin isänpäiväkakku! Useimmat isät ilahtuvat suklaakakusta, joista helpoin valmistuu sekoittamalla. Klassinen mutakakku ja mehevä suklaakakku ylittävät jo odotukset. Suklaatäytekakku sopii puolestaan isollekin joukolle. Rohkea maustaa suklaisen herkkukakun appelsiinilla. Viskin ystävän voi yllättää toffeisella viskikakulla.

Kaipaatko lisää ideoita isänpäiväkakkuihin? Kurkkaa vinkkimme erilaisiin juustokakkuihin ja täytekakkuihin!

Lue lisää:

Järjestäisitkö juhlavan isänpäiväbrunssin? Poimi vinkit ja reseptit täältä!

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Näin järjestät onnistuneet juhlat

Yllätä isä isänpäivän kukkaistutuksella – näin teet sen

Julkaistu: 10.10.2017