


Toffeinen viskikakku isälle
Mikä olisikaan parempi päivänaloitus isälle kuin toffeelta maistuva viskikakku. Kakun voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi ja kostutuksella voi säädellä makua haluamaansa suuntaan.
Sulatetaan kattilassa miedolla lämmöllä toffepalat sekä kerma. Vatkataan voi ja sokeri vaahdoksi. Lisätään kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoitetaan joukkoon varovasti osissa jäähtynyt toffeeseos. Yhdistetään kuivat aineet keskenään ja kerma sekä viski keskenään. Lisätään taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kermaviskiä. Kaadetaan valmis taikina jauhotettuun vuokaan ja paistetaan 170 asteessa 45 minuuttia. Kumotaan kakku vähän jäähtyneenä. Kostutetaan viskillä ja annetaan maustua päivän tai kaksi. Kakku säilyy jääkaapissa mehevänä useita päiviä.