Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Toffeinen viskikakku isälle

1 h 45 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 45 min

Mikä olisikaan parempi päivänaloitus isälle kuin toffeelta maistuva viskikakku. Kakun voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi ja kostutuksella voi säädellä makua haluamaansa suuntaan.

Reseptin ainekset
10 kpl
200 g
Brunberg toffeepaloja+ 0,5 dl kermaa
175 g
voita
2,5 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
ruokasoodaa
1 dl
kermaa
1 dl
viskiä

Sulatetaan kattilassa miedolla lämmöllä toffepalat sekä kerma. Vatkataan voi ja sokeri vaahdoksi. Lisätään kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoitetaan joukkoon varovasti osissa jäähtynyt toffeeseos. Yhdistetään kuivat aineet keskenään ja kerma sekä viski keskenään. Lisätään taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kermaviskiä. Kaadetaan valmis taikina jauhotettuun vuokaan ja paistetaan 170 asteessa 45 minuuttia. Kumotaan kakku vähän jäähtyneenä. Kostutetaan viskillä ja annetaan maustua päivän tai kaksi. Kakku säilyy jääkaapissa mehevänä useita päiviä. 

Jos haluat valmiiseen kakkuun voimakkaamman viskin maun, voi sitä kostuttaa useampaankin kertaan. Kakku säilyy mehevänä jäkapissa useammankin päivän.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt