Maku

Hirvipaisti – resepti, jossa mehevyys ja maku ovat parhaimmillaan

3 h 45 min
MU
4.01
6

Hirvipaisti kypsyy uuninlämmössä hitaasti meheväksi. Paisti saa syvää makua yrteistä, pekonista ja punaviinistä. Ota talteen resepti, jolla valmistat elämäsi herkullisimman hirvipaistin.
Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Anna Huovinen

Ainekset (20 annosta)

Hirvipaisti

  • 3 kghirvenpaistia
  • 1 rklsuolaa
  • 2 tlmustapippuria
  • 2 tlkatajanmarjoja (rouhittuna)
  • 3 dltuoretta timjamia
  • ½ dltuoretta rosmariinia
  • 350 gpekonia
  • 7 ½ dlpunaviiniä
  • ½ dllihafondia
  • 2 rklhunajaa

Kastike

  • 5 dllihalientä
  • 1 dlruokakermaa
  • ¾ dlvehnäjauhoja

Tee näin

3 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN3 h

Hirvipaisti valmistuu näin:

  1. Ota hirvipaisti huoneenlämpöön pariksi tunniksi. Sekoita rouhitut mausteet ja hiero ne paistin pintaan.
  2. Leikkaa timjamin varret mahdollisimman pitkinä ruukusta ja levitä ne paistin päälle rosmariinioksien kanssa. Levitä pekoni- tai sianlihaviipaleet päälle ja sido pinta-aineet tiukasti, narua paistin ympäri kiepauttaen.
  3. Nosta paisti uunivuokaan ja ruskista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Kaada punaviini vuokaan ja valuta fondi ja hunaja päälle. Työnnä lihalämpömittari paistiin. Paista 200 asteessa kunnes lihalämpömittari näyttää 60–65 astetta. Ota hirvipaisti uunista ja anna rauhoittua 15 minuuttia.
  4. Mittaa kastikkeen aineet kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Lisää mausteita tarvittaessa. Siivilöi kastike lämmitettyyn kastikeastiaan.
  5. Irrota narut ja poista pekonit sekä yrtit paistin pinnalta. Viipaloi hirvipaisti ja tarjoa se kastikkeen, voilla ja pippureilla maustettujen perunakuutioiden ja puolukkasurvoksen kanssa.

Vinkki!

Hirvipaistin kastikkeen lihaliemenä voit käyttää paistossa syntynyttä lientä.

MITÄ PIDIT?
4.01