Maku

Valkosipulivoi-muffinit

35 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen20 min
Suolaiset valkosipulivoimuffinit ovat täydellinen brunssiherkku! Mehevissä muffineissa on ihana valkosipulivoisydän.
5
3
Teksti Kati Pohja
Kuvat Sanna Peurakoski


Ainekset (6 kpl)

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1 kplmunaa
  • 1/4 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Valkosipulivoi

  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 25 gvoita
Tulosta

Valmista valkosipulivoi-muffinit näin:

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Lisää joukkoon maito, muna ja margariini. Lusikoi taikina kuuteen muffinivuokaan tai voideltuihin muffinipellin koloihin.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne huoneenlämpöiseen voihin.

Tee jokaisen muffinin taikinaan kolo ja täytä se valkosipulivoilla.

Paista valkosipulivoimuffineja 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. 

Paista samalla muffinipellillä koloissa brunssille myös pieniä kinkku-tomaattimunakkaita!

MITÄ PIDIT?
5
3 kommenttia