3,5(2)
Entrecôte – paista elämäsi mehevimmät pihvit
1 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 15 min
Entrecôte on avainsana, kun haluat täydelliset pihvit. Hiero naudan entrecôten pintaan rub-kuivamausteseos, joka antaa lihaan rutkasti makua ja rouhean pinnan. Paista sitten entrecôte grillissä tai liedellä ja leikkaa paistamisen jälkeen viipaleiksi. Niin helppoa, niin herkullista!
Julkaistu 29.6.2018
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Entrecôte
1 kgnaudan entrecôtea
Rub-mausteseos
1 1/2 rklsinapinsiemeniä (murskattuna)
1 rklruokosokeria
1/2 rklsuolaa
2 tlchilihiutaleita
1 tlkorianterinsiemeniä (murskattuna)
1/2 tlmustapippuria
1/2 dltuoretta persiljaa (hienonnettuna)

Entrecôte valmistetaan näin:

  1. Sekoita mausteseos.
  2. Poista entrecôtesta ylimääräiset kalvot. Hiero mausteseos lihaan. Anna maustua tunnin ajan huoneenlämmössä ennen grillaamista.
  3. Ruskista lihan pinta ensin grillissä kauttaaltaan. Laita lihaan paistomittari ja grillaa lihaa epäsuorassa lämmössä, kunnes sisälämpötila on 55–58 astetta, tällöin liha on sisältä vielä mehevän punertavaa. Voit myös ruskistaa lihan paistinpannulla ja kypsentää loppuun uunissa 125–150 asteessa.
  4. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa.

Vinkki!

Voit leikata rubmaustetun lihan myös suoraan pihveiksi ja grillata ne molemmin puolin haluttuun kypsyyteen.

Vinkki!

Tarjoa entrecôte bataattikiekkojen ja melonisalsan kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.