


Porkkanakakkupannarit yhdistävät kaksi suosikkiasiaasi: pannukakun ja porkkanakakusta tutun makumaailman!
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Porkkanakakkupannarit maistuvat niin viikonloppubrunssilla kuin mehevänä jälkkärinäkin. Kukapa voisi vastustaa pannukakun ja suosikkileivonnaisen yhdistelmää? Emme me ainakaan!
Reseptin ainekset
4 isoa tai 8 pientä pannukakkua
Taikina
150 g
porkkanaraastetta
1 tl
vaniljasokeria
3 dl
maitoa
1
kananmuna
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
vehnäjauhoa
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
½ dl
fariinisokeria
Kuorrute
1 ½ dl
huoneenlämpöistä tuorejuustoa
2 tl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 ½ dl
vispikermaa
Lisäksi
voita tai öljyä paistamiseen
pähkinöitä tai marjoja ja vaahterasiirappia
Porkkanakakkupannarit – ohje:
- Soseuta porkkanaraaste tehosekoittimessa. Lisää vaniljasokeri, maito, kananmuna ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää loput taikinan aineet ja sekoita nopeasti tehosekoittimella tai kulhossa nuolijalla. Vältä ylivatkaamista, jotta kuohkeus ei katoa.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää nokare voita tai öljyä. Lusikoi taikinaa pannulle ja paista pannukakut kullanruskeiksi, 1–2 minuuttia molemmin puolin.
- Valmista kuorrute. Vatkaa kulhossa tuorejuustoa ja sokereita, kunnes seos saa hieman kuohkeutta. Lisää vispikerma ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Levitä kuorrute pannukakkujen päälle. Koristele halutessasi saksanpähkinöillä tai marjoilla ja vaahterasiirapilla.
Vinkki!
Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa ikisuosittu Tiinan mehevä porkkanakakku!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat