Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Kotivinkki

Porkkanakakkupannarit yhdistävät kaksi suosikkiasiaasi: pannukakun ja porkkanakakusta tutun makumaailman!

30 min
KA
4.25
0
Porkkanakakkupannarit maistuvat niin viikonloppubrunssilla kuin mehevänä jälkkärinäkin. Kukapa voisi vastustaa pannukakun ja suosikkileivonnaisen yhdistelmää? Emme me ainakaan!
Tulosta
Teksti Jinna Lappalainen, Jonna Ahonen
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 isoa tai 8 pientä pannukakkua)

Taikina

  • 150 gporkkanaraastetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 dlmaitoa
  • 1kananmuna
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 dlvehnäjauhoa
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • ½ dlfariinisokeria

Kuorrute

  • 1 ½ dlhuoneenlämpöistä tuorejuustoa
  • 2 tlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 ½ dlvispikermaa

Lisäksi

  • voita tai öljyä paistamiseen
  • pähkinöitä tai marjoja ja vaahterasiirappia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Porkkanakakkupannarit valmistuvat näin:

  1. Soseuta porkkanaraaste tehosekoittimessa. Lisää vaniljasokeri, maito, kananmuna ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää loput taikinan aineet ja sekoita nopeasti tehosekoittimella tai kulhossa nuolijalla. Vältä ylivatkaamista, jotta kuohkeus ei katoa.
  3. Kuumenna paistinpannu ja lisää nokare voita tai öljyä. Lusikoi taikinaa pannulle ja paista pannukakut kullanruskeiksi, 1–2 minuuttia molemmin puolin.
  4. Valmista kuorrute. Vatkaa kulhossa tuorejuustoa ja sokereita, kunnes seos saa hieman kuohkeutta. Lisää vispikerma ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Levitä kuorrute pannukakkujen päälle. Koristele halutessasi saksanpähkinöillä tai marjoilla ja vaahterasiirapilla.

Vinkki!

Korvaa porkkanaraaste bataatilla, niin saat ihania bataattipannukakkuja.

MITÄ PIDIT?
4.25