Kotivinkki

Porkkanakakkupannarit yhdistävät kaksi suosikkiasiaasi: pannukakun ja porkkanakakusta tutun makumaailman!

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Porkkanakakkupannarit maistuvat niin viikonloppubrunssilla kuin mehevänä jälkkärinäkin. Kukapa voisi vastustaa pannukakun ja suosikkileivonnaisen yhdistelmää? Emme me ainakaan!
KA
4.2
0


Ainekset (4 isoa tai 8 pientä pannukakkua)

Taikina

  • 150 gporkkanaraastetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 dlmaitoa
  • 1kananmuna
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 dlvehnäjauhoa
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • ½ dlfariinisokeria

Kuorrute

  • 1 ½ dlhuoneenlämpöistä tuorejuustoa
  • 2 tlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 ½ dlvispikermaa

Lisäksi

  • voita tai öljyä paistamiseen
  • pähkinöitä tai marjoja ja vaahterasiirappia
Tulosta

Porkkanakakkupannarit valmistuvat näin:

  1. Soseuta porkkanaraaste tehosekoittimessa. Lisää vaniljasokeri, maito, kananmuna ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää loput taikinan aineet ja sekoita nopeasti tehosekoittimella tai kulhossa nuolijalla. Vältä ylivatkaamista, jotta kuohkeus ei katoa.
  3. Kuumenna paistinpannu ja lisää nokare voita tai öljyä. Lusikoi taikinaa pannulle ja paista pannukakut kullanruskeiksi, 1–2 minuuttia molemmin puolin.
  4. Valmista kuorrute. Vatkaa kulhossa tuorejuustoa ja sokereita, kunnes seos saa hieman kuohkeutta. Lisää vispikerma ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Levitä kuorrute pannukakkujen päälle. Koristele halutessasi saksanpähkinöillä tai marjoilla ja vaahterasiirapilla.

Vinkki!

Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa mehevän porkkanakakun resepti!

MITÄ PIDIT?
4.2
Kommentoi »