4,2(12)
Porkkanakakkupannarit yhdistävät kaksi suosikkiasiaasi: pannukakun ja porkkanakakusta tutun makumaailman!
Kasvis
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Porkkanakakkupannarit maistuvat niin viikonloppubrunssilla kuin mehevänä jälkkärinäkin. Kukapa voisi vastustaa pannukakun ja suosikkileivonnaisen yhdistelmää? Emme me ainakaan!
Julkaistu 4.10.2018
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 isoa tai 8 pientä pannukakkua
Taikina
150 gporkkanaraastetta
1 tlvaniljasokeria
3 dlmaitoa
1kananmuna
2 rklrypsiöljyä
3 dlvehnäjauhoa
2 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
½ dlfariinisokeria
Kuorrute
1 ½ dlhuoneenlämpöistä tuorejuustoa
2 tlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1 ½ dlvispikermaa
Lisäksi
voita tai öljyä paistamiseen
pähkinöitä tai marjoja ja vaahterasiirappia

Porkkanakakkupannarit – ohje:

  1. Soseuta porkkanaraaste tehosekoittimessa. Lisää vaniljasokeri, maito, kananmuna ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää loput taikinan aineet ja sekoita nopeasti tehosekoittimella tai kulhossa nuolijalla. Vältä ylivatkaamista, jotta kuohkeus ei katoa.
  3. Kuumenna paistinpannu ja lisää nokare voita tai öljyä. Lusikoi taikinaa pannulle ja paista pannukakut kullanruskeiksi, 1–2 minuuttia molemmin puolin.
  4. Valmista kuorrute. Vatkaa kulhossa tuorejuustoa ja sokereita, kunnes seos saa hieman kuohkeutta. Lisää vispikerma ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Levitä kuorrute pannukakkujen päälle. Koristele halutessasi saksanpähkinöillä tai marjoilla ja vaahterasiirapilla.

Vinkki!

Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa mehevän porkkanakakun resepti!

Kommentoi »