Yön yli kohotetut pestosämpylät

Reseptin ainekset (14 kpl)
- 5 dlvettä
- 1 tlsuolaa
- 3/4 dlpestoa
- 1 kplkuivahiivaa (pussia)
- 3 dlruisjauhoja
- 7 dlvehnäjauhoja
Sekoita vesi, suola ja pesto keskenään.
Sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin. Lisää jauhot nesteeseen. Alusta joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa.
Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön ajaksi.
Kaapaise aamulla taikinasta leipurin lastalla tai nuolijalla haluamasi kokoisia paloja leivinpaperin päälle pellille. Sämpylät voivat olla eri muotoisia, mutta tee paloista suunnilleen saman kokoisia, niin ne paistuvat tasaisesti.
Nosta ensimmäinen pelti kylmään uuniin ja kytke lämpö 225 asteeseen. Sämpylät kohoavat lämmön noustessa. Paista noin 12 minuuttia laskien siitä, kun uuni on lämmennyt 225-asteiseksi.
Nosta toinen pelti leivinliinalla peiteltynä lämpimään paikkaan ensimmäisen pellillisen paistamisen ajaksi. Paista uunissa 12 minuuttia.