Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Yön yli kohotetut pestosämpylät

12 h 40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 12 h 20 min

Mikään ei voita tuoreita sämpylöitä! Kun nostat pestosämpylöiden taikinan yöksi jääkaappiin, saat pyöräytettyä yön yli kohotetut pestosämpylät hetkessä aamiaiselle.

29.7.2015
Reseptin ainekset
14 kpl
5 dl
vettä
1 tl
suolaa
3/4 dl
pestoa
1 kpl
kuivahiivaa (pussia)
3 dl
ruisjauhoja
7 dl
vehnäjauhoja

Pestosämpylät – ohje:

  1. Sekoita vesi, suola ja pesto keskenään.
  2. Sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin. Lisää jauhot nesteeseen. Alusta joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa.
  3. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön ajaksi.
  4. Kaapaise aamulla taikinasta leipurin lastalla tai nuolijalla haluamasi kokoisia paloja leivinpaperin päälle pellille. Sämpylät voivat olla eri muotoisia, mutta tee paloista suunnilleen saman kokoisia, niin ne paistuvat tasaisesti.
  5. Nosta ensimmäinen pelti kylmään uuniin ja kytke lämpö 225 asteeseen. Sämpylät kohoavat lämmön noustessa. Paista noin 12 minuuttia laskien siitä, kun uuni on lämmennyt 225-asteiseksi.
  6. Nosta toinen pelti leivinliinalla peiteltynä lämpimään paikkaan ensimmäisen pellillisen paistamisen ajaksi. Paista pestosämpylöitä uunissa 12 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt