Maku

Yön yli kohotetut pestosämpylät

12 h 40 min
3.6
0

Yön yli kohotetut pestosämpylät

MU
0
3.6
Mikään ei voita tuoreita sämpylöitä! Kun nostat pestosämpylöiden taikinan yöksi jääkaappiin, saat pyöräytettyä yön yli kohotetut pestosämpylät hetkessä aamiaiselle.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 kpl)

  • 5 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 3/4 dlpestoa
  • 1 kplkuivahiivaa (pussia)
  • 3 dlruisjauhoja
  • 7 dlvehnäjauhoja

Tee näin

12 h 40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN12 h 20 min

Sekoita vesi, suola ja pesto keskenään.

Sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin. Lisää jauhot nesteeseen. Alusta joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa.

Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön ajaksi.

Kaapaise aamulla taikinasta leipurin lastalla tai nuolijalla haluamasi kokoisia paloja leivinpaperin päälle pellille. Sämpylät voivat olla eri muotoisia, mutta tee paloista suunnilleen saman kokoisia, niin ne paistuvat tasaisesti.

Nosta ensimmäinen pelti kylmään uuniin ja kytke lämpö 225 asteeseen. Sämpylät kohoavat lämmön noustessa. Paista noin 12 minuuttia laskien siitä, kun uuni on lämmennyt 225-asteiseksi.

Nosta toinen pelti leivinliinalla peiteltynä lämpimään paikkaan ensimmäisen pellillisen paistamisen ajaksi. Paista uunissa 12 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä