


Yön yli kohotetut pestosämpylät
12 h 40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 12 h 20 min
Mikään ei voita tuoreita sämpylöitä! Kun nostat pestosämpylöiden taikinan yöksi jääkaappiin, saat pyöräytettyä yön yli kohotetut pestosämpylät hetkessä aamiaiselle.
Reseptin ainekset
14 kpl
5 dl
vettä
1 tl
suolaa
3/4 dl
pestoa
1 kpl
kuivahiivaa (pussia)
3 dl
ruisjauhoja
7 dl
vehnäjauhoja
Pestosämpylät – ohje:
- Sekoita vesi, suola ja pesto keskenään.
- Sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin. Lisää jauhot nesteeseen. Alusta joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa.
- Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön ajaksi.
- Kaapaise aamulla taikinasta leipurin lastalla tai nuolijalla haluamasi kokoisia paloja leivinpaperin päälle pellille. Sämpylät voivat olla eri muotoisia, mutta tee paloista suunnilleen saman kokoisia, niin ne paistuvat tasaisesti.
- Nosta ensimmäinen pelti kylmään uuniin ja kytke lämpö 225 asteeseen. Sämpylät kohoavat lämmön noustessa. Paista noin 12 minuuttia laskien siitä, kun uuni on lämmennyt 225-asteiseksi.
- Nosta toinen pelti leivinliinalla peiteltynä lämpimään paikkaan ensimmäisen pellillisen paistamisen ajaksi. Paista pestosämpylöitä uunissa 12 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat