Maku

Bataattiranskalaiset ja chili-majoneesidippi

40 min
4.67
1

Bataattiranskalaiset syntyvät helposti uunissa. Dippaile ihania makeansuolaisia ranskiksia ja nauti!
Tulosta
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey

Ainekset (2 annosta)

  • 1 kplbataatti
  • 1 rkloliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Dippi

  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 2 rklmajoneesia
  • 1 tlchilitahnaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Bataattiranskalaiset valmistuvat näin:

  1. Kuori ja leikkaa bataatti tikuiksi. Pyörittele bataattitikut öljyssä kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita.
  2. Asettele bataattitikut leivinpaperin päälle uunipellille vierekkäin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia. Käännä ranskalaiset toiselle kyljelle ja paista 10 minuuttia tai kunnes bataatit ovat sopivan paahteiset.
  3. Sekoita ranskankerma, majoneesi ja chilitahna. Tarjoile dippi lämpimien bataattiranskalaisten kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.67