Maku

Parmesaaninen palsternakka-porkkanalaatikko

1 h 20 min
4.5
2

Parmesaaninen palsternakka-porkkanalaatikko

GL
KA
2
4.5
Porkkanalaatikon herkullinen ja ihanan värinen serkku mehevöitetään parmesaanilla ja koristellaan jouluisesti mantelilastuilla. Tarjoa parmesaanilla maustettu palsternakka-porkkanalaatikko joulupöydässä!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1000 gporkkanaa
  • 500 gpalsternakkaa
  • 150 gparmesaanijuustoa (hienoksi raastettuna)
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 kplmunaa
  • 2 tltimjamia (kuivattua)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/4 tlmustapippuria

Päälle

  • 100 gmantelilastuja
  • 2 rkltuoretta timjamia

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Palsternakka-porkkanalaatikko valmistuu näin:

Kuori porkkanat ja palsternakat. Leikkaa ne vinottain melko ohuiksi viipaleiksi. Keitä viipaleita suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Valuta hyvin siivilässä.

Levitä voideltuun uunivuokaan porkkana- ja palsternakkaviipaleita ja parmesaaniraastetta.

Vatkaa kulhossa yhteen maito, kerma ja munat. Lisää mausteet. Kaada seos tasaisesti vuokaan.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä ja laatikko on hyytynyt.

Ripottele päälle mantelilastut. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes mantelilastut ovat saaneet kauniin värin.

Anna vetäytyä hetki peitettynä ennen tarjoilua. Voit myös valmistaa parmesaaninen palsternakka-porkkanalaatikon edellisenä päivänä ja lämmittää ennen tarjoilua.

Viimeistele palsternakka-porkkanalaatikko tuoreella timjamilla.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä