Maku

Parmesaaninen porkkana-palsternakkalaatikko

1 h 20 min
GL
KA
4.5
2

Porkkana-palsternakkalaatikko on perinteisen porkkanalaatiko herkullinen ja ihanan värinen serkku, joka mehevöitetään parmesaanilla ja koristellaan jouluisesti mantelilastuilla. Tarjoa parmesaanilla maustettu palsternakka-porkkanalaatikko joulupöydässä!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

  • 1000 gporkkanaa
  • 500 gpalsternakkaa
  • 150 gparmesaanijuustoa (hienoksi raastettuna)
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 kplmunaa
  • 2 tltimjamia (kuivattua)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/4 tlmustapippuria

Päälle

  • 100 gmantelilastuja
  • 2 rkltuoretta timjamia

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Palsternakka-porkkanalaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori porkkanat ja palsternakat. Leikkaa ne vinottain melko ohuiksi viipaleiksi. Keitä viipaleita suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Valuta hyvin siivilässä.
  2. Levitä voideltuun uunivuokaan porkkana- ja palsternakkaviipaleita ja parmesaaniraastetta.
  3. Vatkaa kulhossa yhteen maito, kerma ja munat. Lisää mausteet. Kaada seos tasaisesti vuokaan.
  4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä ja laatikko on hyytynyt.
  5. Ripottele päälle mantelilastut. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes mantelilastut ovat saaneet kauniin värin.
  6. Anna vetäytyä hetki peitettynä ennen tarjoilua. Voit myös valmistaa porkkana-palsternakkalaatikko edellisenä päivänä ja lämmittää ennen tarjoilua.
  7. Viimeistele porkkana-palsternakkalaatikko tuoreella timjamilla.

Vinkki!

Tee myös perinteinen porkkanalaatikko suositulla reseptillämme!

MITÄ PIDIT?
4.5