


Parmesaaninen porkkana-palsternakkalaatikko
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Porkkana-palsternakkalaatikko on perinteisen porkkanalaatiko herkullinen ja ihanan värinen serkku, joka mehevöitetään parmesaanilla ja koristellaan jouluisesti mantelilastuilla. Tarjoa parmesaanilla maustettu palsternakka-porkkanalaatikko joulupöydässä!
Reseptin ainekset
10 annosta
1 kg
porkkanaa
500 g
palsternakkaa
150 g
parmesaanijuustoa (hienoksi raastettuna)
2 dl
kevytmaitoa
2 dl
kuohukermaa
3 kpl
munaa
2 tl
timjamia (kuivattua)
1 tl
suolaa
1/2 tl
jauhettua muskottipähkinää
1/4 tl
mustapippuria
Päälle
100 g
mantelilastuja
2 rkl
tuoretta timjamia
Palsternakka-porkkanalaatikko – ohje:
- Kuori porkkanat ja palsternakat. Leikkaa ne vinottain melko ohuiksi viipaleiksi. Keitä viipaleita suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Valuta hyvin siivilässä.
- Levitä voideltuun uunivuokaan porkkana- ja palsternakkaviipaleita ja parmesaaniraastetta.
- Vatkaa kulhossa yhteen maito, kerma ja munat. Lisää mausteet. Kaada seos tasaisesti vuokaan.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä ja laatikko on hyytynyt.
- Ripottele päälle mantelilastut. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes mantelilastut ovat saaneet kauniin värin.
- Anna vetäytyä hetki peitettynä ennen tarjoilua. Voit myös valmistaa porkkana-palsternakkalaatikko edellisenä päivänä ja lämmittää ennen tarjoilua.
- Viimeistele porkkana-palsternakkalaatikko tuoreella timjamilla.
Vinkki!
Tee myös perinteinen porkkanalaatikko suositulla reseptillämme.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat