Maku

Porkkanalaatikko

3 h 15 min
3.97
6

Porkkanalaatikko

KA
7
3.97
Teksti Mika Rampa, Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Porkkanalaatikko on joulupöydän kestosuosikki. Pehmeä, riisipuuroon valmistettu porkkanalaatikko maistuu juuri niin lempeältä kuin kuuluukin!

Ainekset (10 annosta)

  • 1 kgporkkanaa
  • 5 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa

Riisipuuro

  • 2 dlvettä
  • 1 1/2 dlpuuroriisiä
  • 5 dltäysmaitoa (tai pohjaanpalamatonta Kiehu-maitojuomaa)

Lisäksi laatikkoon

  • 2 kplmunaa
  • 2 rklsiirappia
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää

Pinnalle

  • 1 rklkorppujauhoja
  • 2 rklvoita

Tee näin

3 h 15 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h 50 min

Porkkanalaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja survo tai soseuta porkkanat.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää riisi. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.
  3. Sekoita porkkanasose puuron joukkoon. Jäähdytä.
  4. Lisää munat ja mausteet. Kaada porkkanalaatikkoseos voideltuun uunivuokaan. Ripottele porkkanalaatikon pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Paista 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
MITÄ PIDIT?
3.97