Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Porkkanalaatikko

3 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 2 h 50 min

Porkkanalaatikko on joulupöydän kestosuosikki. Perinteikkään pehmeä, riisipuuroon valmistettu porkkanalaatikko maistuu juuri niin lempeältä kuin kuuluukin! Kurkkaa resepti, jolla teet elämäsi parhaan porkkanalaatikon!

8.11.2016
Reseptin ainekset
10 annosta
1 kg
porkkanaa
5 dl
vettä
½ tl
suolaa
Riisipuuro
2 dl
vettä
1 ½ dl
puuroriisiä
5 dl
täysmaitoa (tai pohjaanpalamatonta Kiehu-maitojuomaa)
Lisäksi porkkanalaatikkoon
2
munaa
2 rkl
siirappia
1 ½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
¼ tl
jauhettua muskottipähkinää
Pinnalle
1 rkl
korppujauhoja
2 rkl
voita

Porkkanalaatikko – ohje:

  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta porkkanat ja survo tai soseuta ne.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää riisi. Keitä riisiä, kunnes vesi on imeytynyt siihen. Lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi ja anna puuron hautoa miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.
  3. Sekoita porkkanasose puuron joukkoon. Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat ja mausteet. Kaada porkkanalaatikkoseos hyvin voideltuun uunivuokaan. Ripottele porkkanalaatikon pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Paista 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes porkkanalaatikko on saanut kauniin värin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt