Porkkanalaatikko
3 h 15 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
2 h 50 minPorkkanalaatikko on joulupöydän kestosuosikki. Perinteikkään pehmeä, riisipuuroon valmistettu porkkanalaatikko maistuu juuri niin lempeältä kuin kuuluukin! Kurkkaa resepti, jolla teet elämäsi parhaan porkkanalaatikon!
KA
4
Kuvat
Julkaistu 8.11.2016

Porkkanalaatikko
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 1 kgporkkanaa
- 5 dlvettä
- ½ tlsuolaa
Riisipuuro
- 2 dlvettä
- 1 ½ dlpuuroriisiä
- 5 dltäysmaitoa (tai pohjaanpalamatonta Kiehu-maitojuomaa)
Lisäksi laatikkoon
- 2munaa
- 2 rklsiirappia
- 1 ½ tlsuolaa
- ¼ tlvalkopippuria
- ¼ tljauhettua muskottipähkinää
Pinnalle
- 1 rklkorppujauhoja
- 2 rklvoita
Ravintosisältö / 100g — 82 kcal
Porkkanalaatikko – ohje:
- Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja survo tai soseuta porkkanat.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää riisi. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.
- Sekoita porkkanasose puuron joukkoon. Jäähdytä.
- Lisää munat ja mausteet. Kaada porkkanalaatikkoseos voideltuun uunivuokaan. Ripottele porkkanalaatikon pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Paista 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

Porkkanalaatikko raasteesta
Maku

Porkkanalaatikko ilman riisiä
Maku

Porkkanalaatikko mannasuurimoilla
Maku

Porkkanalaatikko ohrasuurimoista
Maku

Parmesaaninen porkkana-palsternakkalaatikko
Maku

Lanttulaatikko tekee joulun – ota talteen klassikkoresepti, jolla onnistut varmasti
Maku

Perinteinen lanttulaatikko – jouluruokien rakastettu suosikki
Maku

Maidoton lanttulaatikko – pehmeä ja sopivasti siirappinen lisäke joulupöytään
Maku