Maku

Porkkanalaatikko

3 h 15 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen2 h 50 min
Porkkanalaatikko on joulupöydän kestosuosikki. Perinteikkään pehmeä, riisipuuroon valmistettu porkkanalaatikko maistuu juuri niin lempeältä kuin kuuluukin! Kurkkaa resepti, jolla teet elämäsi parhaan porkkanalaatikon!
KA
4.02
7
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (10 annosta)

  • 1 kgporkkanaa
  • 5 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa

Riisipuuro

  • 2 dlvettä
  • 1 1/2 dlpuuroriisiä
  • 5 dltäysmaitoa (tai pohjaanpalamatonta Kiehu-maitojuomaa)

Lisäksi laatikkoon

  • 2 kplmunaa
  • 2 rklsiirappia
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää

Pinnalle

  • 1 rklkorppujauhoja
  • 2 rklvoita
Ravintosisältö / 100g — 82 kcal
Tulosta

Porkkanalaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja survo tai soseuta porkkanat.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää riisi. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.
  3. Sekoita porkkanasose puuron joukkoon. Jäähdytä.
  4. Lisää munat ja mausteet. Kaada porkkanalaatikkoseos voideltuun uunivuokaan. Ripottele porkkanalaatikon pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Paista 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
MITÄ PIDIT?
4.02