Porkkanalaatikko on joulupöydän kestosuosikki. Perinteikkään pehmeä, riisipuuroon valmistettu porkkanalaatikko maistuu juuri niin lempeältä kuin kuuluukin! Kurkkaa resepti, jolla teet elämäsi parhaan porkkanalaatikon!
5 dltäysmaitoa (tai pohjaanpalamatonta Kiehu-maitojuomaa)
Lisäksi laatikkoon
2munaa
2 rklsiirappia
1 ½ tlsuolaa
¼ tlvalkopippuria
¼ tljauhettua muskottipähkinää
Pinnalle
1 rklkorppujauhoja
2 rklvoita
Porkkanalaatikko – ohje:
Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta porkkanat ja survo tai soseuta ne.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää riisi. Keitä riisiä, kunnes vesi on imeytynyt siihen. Lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi ja anna puuron hautoa miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.
Sekoita porkkanasose puuron joukkoon. Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat ja mausteet. Kaada porkkanalaatikkoseos hyvin voideltuun uunivuokaan. Ripottele porkkanalaatikon pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Paista 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes porkkanalaatikko on saanut kauniin värin.