Maku

Porkkanalaatikko

3 h 15 min
KA
3.98
7

Porkkanalaatikko on joulupöydän kestosuosikki. Perinteikkään pehmeä, riisipuuroon valmistettu porkkanalaatikko maistuu juuri niin lempeältä kuin kuuluukin! Kurkkaa resepti, jolla teet elämäsi parhaan porkkanalaatikon!
Tulosta
Teksti Mika Rampa, Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

  • 1 kgporkkanaa
  • 5 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa

Riisipuuro

  • 2 dlvettä
  • 1 1/2 dlpuuroriisiä
  • 5 dltäysmaitoa (tai pohjaanpalamatonta Kiehu-maitojuomaa)

Lisäksi laatikkoon

  • 2 kplmunaa
  • 2 rklsiirappia
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää

Pinnalle

  • 1 rklkorppujauhoja
  • 2 rklvoita
Ravintosisältö / 100g — 82 kcal

Tee näin

3 h 15 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h 50 min

Porkkanalaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja survo tai soseuta porkkanat.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää riisi. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.
  3. Sekoita porkkanasose puuron joukkoon. Jäähdytä.
  4. Lisää munat ja mausteet. Kaada porkkanalaatikkoseos voideltuun uunivuokaan. Ripottele porkkanalaatikon pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Paista 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
MITÄ PIDIT?
3.98