


Porkkanalaatikko
3 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 2 h 50 min
Porkkanalaatikko on joulupöydän kestosuosikki. Perinteikkään pehmeä, riisipuuroon valmistettu porkkanalaatikko maistuu juuri niin lempeältä kuin kuuluukin! Kurkkaa resepti, jolla teet elämäsi parhaan porkkanalaatikon!
Reseptin ainekset
10 annosta
1 kg
porkkanaa
5 dl
vettä
½ tl
suolaa
Riisipuuro
2 dl
vettä
1 ½ dl
puuroriisiä
5 dl
täysmaitoa (tai pohjaanpalamatonta Kiehu-maitojuomaa)
Lisäksi porkkanalaatikkoon
2
munaa
2 rkl
siirappia
1 ½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
¼ tl
jauhettua muskottipähkinää
Pinnalle
1 rkl
korppujauhoja
2 rkl
voita
Porkkanalaatikko – ohje:
- Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta porkkanat ja survo tai soseuta ne.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää riisi. Keitä riisiä, kunnes vesi on imeytynyt siihen. Lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi ja anna puuron hautoa miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.
- Sekoita porkkanasose puuron joukkoon. Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat ja mausteet. Kaada porkkanalaatikkoseos hyvin voideltuun uunivuokaan. Ripottele porkkanalaatikon pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Paista 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes porkkanalaatikko on saanut kauniin värin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat