Maku

Suklaatäytekakku

6 h
4.7
2

Suklaatäytekakku

GL
2
4.7
Lukijamme Kerttulin suurten juhlien suklaakakkuun uppoaa yli puoli kiloa suklaata! Kuohkea, mutta erittäin täyteläinen rakenne tekee kakusta suklaanrakastajan suosikin. Hauskan ulkonäön suklaatäytekakku saa, kun se koristellaan suklaatikuilla supermuhkeaksi siiliksi.
Teksti Kerttuli Vaviolahti-Tikkanen, Emilia Kolari
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (35 annosta)

Pohja

  • 6 kplmunaa (M-koko)
  • 2 1/4 dlsokeria
  • 1 1/2 dlperunajauhoja
  • 3/4 dlkaakaojauhetta
  • 2 1/4 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 6 kplliivatelehteä
  • 300 gsuklaata (taloussuklaata tai tummaa suklaata)
  • 3 dlkuohukermaa
  • 3 kplmunaa (M-koko)
  • 3/4 dlsokeria
  • 300 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
  • 3/4 dlkahvijuomaa (vahvaa)

Kostutus

  • 1 dlappelsiinitäysmehua

Kuorrutus

  • 200 gsuklaata (taloussuklaata tai tummaa suklaata)
  • 4 dlkuohukermaa
  • 100 gmaitosuklaata
  • 100 gvalkosuklaata

Tee näin

6 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN5 h

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja kääntele tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperipala irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele ja korppujauhota leivinpaperi ja reunat kevyesti tarvittaessa gluteenittomilla korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 35–40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Jäähdytä. Pese ja kuivaa vuoka.

Valmista täyte. Upota liivatelehdet kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, pese ja kuivaa vatkaimet. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota lopuksi keltuaiset ja sokeri kevyesti ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.

Kuumenna kahvi kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota ne kahviin. Vatkaa sulatettu suklaa ja hieman jäähtynyt kahvi-liivateseos keltuais-juustoseokseen. Sekoita lopuksi kevyesti joukkoon kerma- ja valkuaisvaahto.

Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Kiinnitä vuokaan leivinpaperipala. Nosta päällimmäinen levy vuoan pohjalle. Kostuta levy appelsiinimehulla ja levitä päälle kolmannes täytettä. Tee samoin kaksi seuraavaa kerrosta. Nosta viimeinen levy täytteen päälle ja kostuta se. Nosta kakun päälle kevyt paino ja anna sen hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia tai seuraavaan päivään.

Kumoa suklaatäytekakku tarjoiluvadille ja irrota vuoan reunat.

Valmista kuorrutus. Sulata suklaa ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa ja jatka tarvittaessa vatkaamista, kunnes kuorrutus on kuohkeaa. Kuorruta suklaatäytekakku suklaavaahdolla aaltoilevasti. Anna suklaatäytekakun vetäytyä hetki jääkaapissa. 

Leikkaa suklaat tikuiksi ja pistele ne suklaatäytekakun kuorrutteeseen.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä