Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rikotut palsternakkaperunat

35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
18.2.2013
Reseptin ainekset
8 annosta
800 g
perunaa (Rosamunda)
400 g
palsternakkaa
10 dl
vettä (keittämiseen)
1 1/2 tl
suolaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 dl
tuoretta timjamia (hienonnettuna)
150 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Pese perunat huolellisesti, poista huonot kohdat veitsellä ja paloittele perunat kuorineen.

Kuori ja paloittele palsternakat.

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola, palsternakat ja perunat. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Valuta keitinliemi talteen.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää kattilaan perunoiden ja palsternakkojen joukkoon oliiviöljy ja valkosipulit. Kuumenna miedolla lämmöllä käännellen pari minuuttia.

Sekoita joukkoon timjami ja ranskankerma. Vedä ruokaveitsellä kattilassa juuresten rakenne rikki. Kaada joukkoon keitinlientä niin, että saat kuohkean rakenteen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Tarjoa rikotut palsternakkaperunat lampaanpaistin lisäkkeenä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt