Maku

Rikotut palsternakkaperunat

35 min
GL
KA
MU
4.5
0


 

Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8 annosta)

  • 800 gperunaa (Rosamunda)
  • 400 gpalsternakkaa
  • 10 dlvettä (keittämiseen)
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Pese perunat huolellisesti, poista huonot kohdat veitsellä ja paloittele perunat kuorineen.

Kuori ja paloittele palsternakat.

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola, palsternakat ja perunat. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Valuta keitinliemi talteen.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää kattilaan perunoiden ja palsternakkojen joukkoon oliiviöljy ja valkosipulit. Kuumenna miedolla lämmöllä käännellen pari minuuttia.

Sekoita joukkoon timjami ja ranskankerma. Vedä ruokaveitsellä kattilassa juuresten rakenne rikki. Kaada joukkoon keitinlientä niin, että saat kuohkean rakenteen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Tarjoa rikotut palsternakkaperunat lampaanpaistin lisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
4.5