Nigirisushi on pieni, tiivis riisipallo, jonka päällä on kaunis viipale lohta, avokadoa tai munakasta. Kasvissyöjä voi korvata nigirisushin kalan paistetulla munakoisolla tai paahdetulla paprikalla.
Leikkaa kala suorakaiteen mallisiksi (n. 7 x 2 cm) paloiksi poikkisyin.
Viipaloi munakas ja avokado ja pirskottele hedelmän leikkauspintoihin hieman sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
Kostuta kätesi riisiviinietikkavedessä. Ota reilu ruokalusikallinen sushiriisiä kämmenelle ja purista soikeaksi palaksi.
Sipaise lohipalaan wasabia ja nosta pala riisin päälle. Valmista kaikki nigiri sushit samalla tavalla. Kasvissusheihin ei yleensä käytetä wasabia.
Voit sitoa avokado- ja munakasnigirit noin sentin levyisiksi leikatuilla norisuikaleilla, jolloin viipale pysyy paremmin riisin päällä. Kiepauta suikale nigirisushin ympäri ja liimaa sauma nigirisushin alapuolelle sipauksella vettä.