Maku

Nigiri sushi

1 h 5 min
{
Aktiivinen45 min
Passiivinen20 min
Nigiri sushi on pieni, tiivis riisipallo, jonka päällä on kaunis viipale lohta, avokadoa tai munakasta. Kasvissyöjä voi korvata nigiri sushin kalan paistetulla munakoisolla tai paahdetulla paprikalla.
GL
LA
MA
MU
4.13
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (20 palaa)

  • kplsushiriisiä (1 annos, katso ohje reseptihausta)
  • 75 glohta (tuoretta)
  • 1 kplavokadoa
  • 2 tlsitruunamehua
  • 1 tlwasabitahnaa
  • 1 kplmerilevää (norilevyarkki)
Tulosta

Nigiri sushit valmistuvat näin:

  1. Keitä sushiriisi ohjeen mukaan.
  2. Valmista japanilainen munakas ohjeen mukaan
  3. Leikkaa kala suorakaiteen mallisiksi (n. 7 x 2 cm) paloiksi poikkisyin.
  4. Viipaloi munakas ja avokado ja pirskottele hedelmän leikkauspintoihin hieman sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
  5. Kostuta kätesi riisiviinietikkavedessä. Ota reilu ruokalusikallinen sushiriisiä kämmenelle ja purista soikeaksi palaksi.
  6. Sipaise lohipalaan wasabia ja nosta pala riisin päälle. Valmista kaikki nigiri sushit samalla tavalla. Kasvis-susheihin ei yleensä käytetä wasabia.
  7. Voit sitoa avokado- ja munakasnigirit noin sentin levyisiksi leikatuilla norisuikaleilla, jolloin viipale pysyy paremmin riisin päällä. Kiepauta suikale nigiri sushin ympäri ja liimaa sauma nigiri sushin alapuolelle sipauksella vettä.
MITÄ PIDIT?
4.13