Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sushiriisi – näin valmistat sen oikein

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min

Sushiriisi maustetaan riisiviinietikalla, sokerilla ja suolalla.

2.12.2007
Reseptin ainekset
1 annos
Sushiriisi
3 dl
sushiriisiä
3 ¾ dl
vettä
4 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa

Sushiriisi – ohje:

  1. Huuhtele riisiä joko kulhossa tai siivilässä viileällä vedellä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Valuta vesi riisistä.
  2. Kumoa riisi (lasi)kannelliseen kattilaan ja mittaa joukkoon vesi. Sulje kansi tiiviisti. Älä availe kantta keittämisen aikana. Kuumenna ensin lieden täydellä teholla, kunnes vesi alkaa juuri ja juuri kiehua. Pienennä tehoa ja hauduta noin 10 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
  3. Valmista riisin hautuessa sushiviinietikka. Mittaa ainekset pieneen kattilaan ja kiehauta sekoitellen.
  4. Siirrä riisikattila liedeltä sivuun ja anna seisoa vielä 10 minuuttia kannen alla, jolloin kypsyminen jatkuu kattilaan muodostuneessa höyryssä.
  5. Nostele riisi kattilasta laakealle vadille puulastalla. Levitä tasaiseksi kerrokseksi ja jäähdytä kääntelemällä varovasti lastalla. Pirskottele samalla joukkoon sushiviinietikkaa.
  6. Voit aloittaa sushien työstämisen, kun riisi on kädenlämpöistä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt