3,9(37)
Sushiriisi – näin valmistat sen oikein
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
40 min
Sushiriisi maustetaan riisiviinietikalla, sokerilla ja suolalla.
Julkaistu 2.12.2007
Maku
Reseptin ainekset
1 annos
500 gsushiriisiä
1/2 dlriisiviinietikkaa
2 rklsokeria
2 tlsuolaa

Näin valmistat sushiriisin oikeaoppisesti:

Pese riisi siivilässä kylmävesihanan alla, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi.

Kaada isoon kattilaan riisin päälle vettä niin, että sitä on kolme senttiä riisin pinnan yläpuolella. Litistä riisin pinta.

Kiehauta riisi. Alenna lämpötilaa. Kun veden korkeus on laskenut riisin pinnan alapuolelle, käännä levy ykköselle tai kakkoselle. Kypsennä hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia.

Älä sekoita riisiä missään vaiheessa, sillä sekoittaminen tuhoaa riisistä sen hyvän maun. Älä myöskään avaa kattilan kantta usein, varsinkaan loppuvaiheessa. Kannen aukaisu keskeyttää riisin höyrystymisen.

Lisää sokeri ja suola etikan joukkoon ja sekoita hyvin.

Levitä sushiriisi tasaisesti isoon astiaan. Sekoita sushietikkaa riisin joukkoon vähitellen, kunnes sushiriisi on maustunut kauttaaltaan.

• Kun lisäät etikkaa riisiin, sekoita riisiä koko ajan. Pyydä apua riisin viilentämiseen, joka tapahtuu viuhkalla tuulettaen (riisistä tulee kiiltävää). Varmista, että sushiriisistä ei tule liian märkää. Kaikkea etikkaa ei tarvitse välttämättä käyttää.

7 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.