Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tamago eli japanilainen munakas

15 min

Japanilainen munakas eli tamago sopii viipaleena nigirisushin päälle tai suikaleena makisushin täytteeksi.

7.10.2014
Reseptin ainekset
10 viipaletta
3 rkl
kalalientä (japanilaista dashilientä)
1 1/2 rkl
sokeria
4 kpl
munaa
1/4 tl
suolaa
1 rkl
rypsiöljyä

Tamago – ohje:

  1. Liuota sokeri dashiliemeen pienessä kattilassa ja jäähdytä liemi huoneenlämpöiseksi.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon liemi ja suola.
  3. Kuumenna tamagoyaki-pannu öljyn kanssa. Kaada ohut kerros munakasmassaa pannulle. Kun munakas on hyytynyt, rullaa se pannun toisesta päästä alkaen tiiviiksi rullaksi.
  4. Siirrä japanilainen munakas pannun päätyyn. Kohota munakkaan reunaa ja kaada uusi kerros munakasmassaa pannulle. Kun japanilainen munakas on hyytynyt, jatka rullaamista jo rullatun munakkaan ympärille pannun reunalta toiselle. Siirrä munakasrulla jälleen pannun päätyyn ja toista paistamis- ja rullausosuuksia niin kauan kun munakasmassaa riittää. Jäähdytä valmis japanilainen munakas.
  5. Leikkaa japanilainen munakas joko ohuiksi suikaleiksi makiin tai viipaleiksi nigiriin.

Vinkit!

  • Dashi on japanilaista kalalientä, joka valmistetaan konbu-merilevästä ja kuivatusta tonnikalalastusta. Helpoiten dashin voi valmistaa liemijauheesta veteen liuottamalla. Liemijauhetta voi ostaa aasialaisista ruokakaupoista.
  • Japanilainen munakas valmistetaan suorakaiteen muotoisella tamagoyaki-pannulla, mutta voit kokeilla rullausta myös tavallisella paistinpannulla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt