Kotivinkki

Shakkiruutukakun salaisuus paljastuu vasta leikatessa: kaksi erilaista pohjaa muodostavat yhdessä hauskan kuvion!

25 h 45 min
0
0

Shakkiruutukakun salaisuus paljastuu vasta leikatessa: kaksi erilaista pohjaa muodostavat yhdessä hauskan kuvion!

KA
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos
Shakkiruutukakun juju piilee tummassa ja vaaleassa pohjassa, sekä näiden kahden muodostamassa yhdistelmässä. Tämä kakku on paitsi herkullinen myös todellinen kahvipöydän silmänilo!

Ainekset (noin 16 annosta)

Vaalea pohja

  • 4kananmunaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 70 gvoita

Tumma pohja

  • 4kananmunaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 70 gvoita

Kuorrutus

  • 2 dlvispikermaa
  • 1 prkrahkaa (250 g)
  • ½ dlsokeria

Koristeluun

  • mangoa
  • miniananasta
  • appelsiinia
  • ananaskirsikoita

Tee näin

25 h 45 min
{
AKTIIVINEN1 h 45 min
PASSIIVINEN24 h

Shakkiruutukakku valmistuu näin:

  1. Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa kahden 20-senttisen irtopohjavuoan pohjat leivinpapereilla. Voitele ja korppujauhota reunat.
  2. Vatkaa eri kulhoissa kakkupohjien munat ja sokerit vaahdoiksi. Lisää vaahtoihin kuivat aineet siivilöiden ja sekoita varovasti nostellen. Lisää sulatetut ja jäähdytetyt voit. Sekoita.
  3. Kumoa taikinat omiin vuokiinsa ja tasoita pinnat. Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia, kunnes taikinaa ei tartu cocktailtikkuun. Jäähdytä.
  4. Leikkaa kakkujen pinnat tasaisiksi ja pohjat vaakatasossa kahteen osaan. Nosta osat päällekkäin. Leikkaa kakku pitkällä leipäveitsellä pystysuunnassa sisäympyräksi ja kahdeksi renkaaksi kahden erikokoisen kulhon tai paperisabluunan avulla.
  5. Kokoa kakku irtopohjavuokaan: ensin alin levy niin, että sisäympyrä on tumma, sen jälkeen vaalea rengas ja uloimmaksi tumma rengas. Kokoa loput vuorotellen eri järjestyksessä. Pane leivinpaperi päälle ja kattila painoksi. Laita kakku jääkaappiin vetäytymään yön yli.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri ja vatkaa vielä hetki. Ota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Levitä kuorrutetta reilu kerros kakun päälle ja ohuemmin reunoille. Koristele hedelmillä.

Vinkki!

Jos tahdot tehdä shakkiruutukakusta todellisen superherkun, levitä kokoamisvaiheessa kerrosten väliin Nutellaa.

MITÄ PIDIT?
0