Kotivinkki

Hasselbackan perunat

1 h 25 min
4.2
0

Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat ovat ruotsalainen klassikko. Potut maistuvat esimerkiksi pihvin tai paistetun kalan kanssa.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-5 annosta)

  • 800 gkiinteitä perunoita
  • 2 rklvoita
  • 1 rklöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rklkorppujauhoja
  • 2 rklparmesaania

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

1. Pese ja kuori perunat. Nosta ne yksitellen puukauhaan ja leikkaa terävällä veitsellä perunat ohuiksi viipaleiksi siten, että viillot eivät ulotu pohjaan asti. Näin viipaleet ovat toisissaan kiinni ja peruna pysyy koossa. Kauhan reunat estävät veistä lipsahtamasta liian alas.
2. Nosta perunat voideltuun uunivuokaan ja valuta päälle hiukan öljyä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää jokaisen perunan päälle nokare voita ja jatka kypsentämistä toiset 15 minuuttia. Ota perunat uunista ja ripottele päälle suolaa, korppujauhoja ja parmesaania. Jatka kypsentämistä 15 minuuttia. Vuole vielä kerran jokaisen perunan päälle nokare voita ja kypsennä vielä 15 minuuttia.
 

3. Tarkista kypsyys tikulla. Ripottele valmiiden perunoiden päälle hiukan sormisuolaa. Koristele timjamilla ja tarjoa heti.
Vinkki! Viipaloi peruna puukauhan päällä.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä