Hasselbackan perunat
1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
1 h Hasselbackan perunat ovat ruotsalainen klassikko. Potut maistuvat esimerkiksi pihvin tai paistetun kalan kanssa.
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.8.2015

Hasselbackan perunat
Reseptin ainekset (4-5 annosta)
- 800 gkiinteitä perunoita
- 2 rklvoita
- 1 rklöljyä
- ½ tlsuolaa
- 2 rklkorppujauhoja
- 2 rklparmesaania
Hasselbackan perunat valmistuvat näin
- Pese ja kuori perunat. Nosta ne yksitellen puukauhaan ja leikkaa terävällä veitsellä perunat ohuiksi viipaleiksi siten, että viillot eivät ulotu pohjaan asti. Näin viipaleet ovat toisissaan kiinni ja peruna pysyy koossa. Kauhan reunat estävät veistä lipsahtamasta liian alas.
- Nosta perunat voideltuun uunivuokaan ja valuta päälle hiukan öljyä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää jokaisen perunan päälle nokare voita ja jatka kypsentämistä toiset 15 minuuttia.
- Ota perunat uunista ja ripottele päälle suolaa, korppujauhoja ja parmesaania. Jatka kypsentämistä 15 minuuttia. Vuole vielä kerran jokaisen perunan päälle nokare voita ja kypsennä vielä 15 minuuttia.
- Tarkista kypsyys tikulla. Ripottele valmiiden perunoiden päälle hiukan sormisuolaa. Koristele timjamilla ja tarjoa heti.
Vinkki!
Viipaloi peruna puukauhan päällä.

Hasselbackan uunilohi – rakastettu arkiruoka, jonka saat kymmenessä minuutissa uuniin
Maku

Hasselbackan punajuuret
Maku

Hasselbackan karitsa
Maku

Hasselbackan makkaralenkki
Maku

Hasselbackan broilerit
Maku

Hasselbackan bataatit ja pähkinäsalsa
Maku

Hasselbackan uunijuurekset
Maku

Hasselbackan uuniomenat – lämpimät omput ja rapean suklainen kauramuru ovat vastustamaton yhdistelmä
Maku