


Tällaista sushia et ole ennen nähnyt – värikkäät mosaiikkisushit muistuttavat lähes taidetta!
1 h 45 min
{
Aktiivinen 55 min
Passiivinen 50 min
Neliönmuotoiset mosaiikkisushit kootaan värjätystä riisistä ja muista väreiltään yhteensopivista aineksista. Värjää riisi punajuurella ja kiepauta makit rullalle aivan uudella tavalla. Katso vaihe vaiheelta -kuvat ja video mosaiikkisushien rullaamisesta!
Reseptin ainekset
50 kpl
500 g
sushiriisiä
7 dl
vettä
Mausteliemi
3 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
Punainen mausteliemi
3 rkl
etikkapunajuurien lientä
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
Täytevaihtoehdot
1
porkkana
1
punainen paprika
100 g
kylmäsavutofua
1
pieni avokado
½
kurkkua
½
tuoretta mangoa
Lisäksi
24
merileväarkkia (nori-levyjä)
4 tl
wasabitahnaa
Mosaiikkisushit – ohje:
- Aloita mosaiikkisushien teko riisin valmistuksella.
- Huuhtele riisiä siivilässä kylmävesihanan alla, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi. Siirrä riisi paksupohjaiseen, kannelliseen kattilaan ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla 10 min. Sammuta levy ja anna riisin hautua vielä 30 min. Älä avaa kantta. Anna riisin jäähtyä hetki. Kuumenna mausteliemet pienissä kattiloissa. Jaa riisi puoliksi ja kaada toiselle väritön ja toiselle punainen mausteliemi. Sekoita puulastalla.
- Valmistele täytteen kasvikset. Keitä porkkanaa 5 minuuttia, jotta se pehmenee. Leikkaa kasvikset pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi. Käytä kurkusta vain kiinteä osa.
Myös tavalliset makisushit ovat nättejä värjätystä riisistä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat