
Aloita mosaiikkisushien teko riisin valmistuksella.
Huuhtele riisiä siivilässä kylmävesihanan alla, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi. Siirrä riisi paksupohjaiseen, kannelliseen kattilaan ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla 10 min. Sammuta levy ja anna riisin hautua vielä 30 min. Älä avaa kantta. Anna riisin jäähtyä hetki. Kuumenna mausteliemet pienissä kattiloissa. Jaa riisi puoliksi ja kaada toiselle väritön ja toiselle punainen mausteliemi. Sekoita puulastalla.
Valmistele täytteen kasvikset. Keitä porkkanaa 5 minuuttia, jotta se pehmenee. Leikkaa kasvikset pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi. Käytä kurkusta vain kiinteä osa.
Myös tavalliset makisushit ovat nättejä värjätystä riisistä!
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.
