5(7)
Tällaista sushia et ole ennen nähnyt – värikkäät mosaiikkisushit muistuttavat lähes taidetta!
gluteeniton
vegaani
1 h 45 min
{
Aktiivinen 55 min
Passiivinen 50 min
Neliönmuotoiset mosaiikkisushit kootaan värjätystä riisistä ja muista väreiltään yhteensopivista aineksista. Värjää riisi punajuurella ja kiepauta makit rullalle aivan uudella tavalla. Katso vaihe vaiheelta -kuvat ja video mosaiikkisushien rullaamisesta!
Julkaistu 28.2.2018
Maku
Reseptin ainekset 50 kpl
500 gsushiriisiä
7 dlvettä
Mausteliemi
3 rklriisiviinietikkaa
2 rklsokeria
1 tlsuolaa
Punainen mausteliemi
3 rkletikkapunajuurien lientä
2 rklsokeria
1 tlsuolaa
Täytevaihtoehdot
1porkkana
1punainen paprika
100 gkylmäsavutofua
1pieni avokado
½kurkkua
½tuoretta mangoa
Lisäksi
24merileväarkkia (nori-levyjä)
4 tlwasabitahnaa

Aloita mosaiikkisushien teko riisin valmistuksella.

Huuhtele riisiä siivilässä kylmävesihanan alla, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi. Siirrä riisi paksupohjaiseen, kannelliseen kattilaan ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla 10 min. Sammuta levy ja anna riisin hautua vielä 30 min. Älä avaa kantta. Anna riisin jäähtyä hetki. Kuumenna mausteliemet pienissä kattiloissa. Jaa riisi puoliksi ja kaada toiselle väritön ja toiselle punainen mausteliemi. Sekoita puulastalla.

Valmistele täytteen kasvikset. Keitä porkkanaa 5 minuuttia, jotta se pehmenee. Leikkaa kasvikset pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi. Käytä kurkusta vain kiinteä osa.

Myös tavalliset makisushit ovat nättejä värjätystä riisistä!

Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
1. Aseta nori bambumatolle kiiltävä puoli alaspäin poikkiviivat pystysuuntaan. Kostuta kätesi ja painele riisiä norin päälle, jätä yläreunaan parin sentin kaistale ilman riisiä. Paina vako riisin alaosaan ja sivele vakoon wasabia. Asettele vakoon neljä suikaletta kurkkua tai porkkanaa. Aloita rullaus, pidä täytteitä sormin paikoillaan. Rullaa maton avulla tiiviiksi rullaksi. Kostuta noria kevyesti tyhjästä reunasta ja kiinnitä saumakohta.
Vaihe 2
2. Ota esiin toinen nori-arkki. Kostuta kätesi ja painele norin päälle punaista sushiriisiä, jätä ylös muutaman sentin alue paljaaksi. Aseta jo rullattu sushirulla punaisen riisin alaosaan ja rullaa tiiviisti. Kiinnitä sauma.
Vaihe 3
3. Leikkaa kaksivärinen rulla terävällä veitsellä pitkittäin neljään osaan.
Vaihe 4
4. Ota esiin kaksi noriarkkia. Liimaa ne keskeltä vesitipalla, että saat pitkän nori-laatan. Aseta pitkän norin päähän kaksi sushirullan suikaletta niin, että merileväpuoli osoittaa keskelle. Asettele keskelle koloon neljä suikaletta täytteitä.
Vaihe 5
5. Nosta varovasti päälle loput kaksi sushirullan suikaletta niin, että merileväpuoli osoittaa keskelle. Rullaa varovasti tiukaksi rullaksi ja kiinnitä lopuksi vedellä.
Vaihe 6
6. Leikkaa rullat 8–10 palaan terävällä, kostutetulla veitsellä. Nosta makisushit tarjolle soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärin kera.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
Kommentoi »