Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.9.2010

Pippuripihvi
Ainekset (4 annosta)
- 500 gnaudan sisäfileetä
- 1 rklmustapippuria (kokonaisia)
- 1 rklvalkopippuria (kokonaisia)
- 1 rklviherpippuria (kokonaisia)
- 1 rklvoita
- 1 rklrypsiöljyä
- 1/2 tlsuolaa
Kastike
- 1 kplsalottisipulia (hienonnettuna)
- 1 rklvoita
- 1 tlmustapippuria
- 1 tlsinappia
- 2 dllihalientä
- 1 dlruokakermaa
Ota lihat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista.
Valmista kastike. Kuullota sipuli voissa ja lisää mausteet sekä lihaliemi. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
Lisää kerma ja anna hautua pihvien paiston ajan.
Murskaa pippurit morttelissa tai muovipussin sisällä ja kaada rouhe lautaselle.
Kääntele pihvit molemmin puolin pippureissa.
Kuumenna rasvat pannulla ja paista kaksi pihviä kerrallaan hyvin kuumalla pannulla. Jos haluat pihvit sisältä roseeksi, käännä ne, kun lihasneste kohoaa pintaan.
Ripottele pippuripihveille lopuksi suolaa, ja anna vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.
Tarjoa pippuripihvit perunoiden ja kasvisten kera.
MITÄ PIDIT?
3.7