


Pippuripihvi – ravintoloiden kestosuosikki maistuu kermaisen kastikkeen kera
35 min
Pippuripihvi vie suoraan ravintolatunnelmaan: mehevä naudanpihvi saa pinnalleen reilun pippurikuorrutuksen ja kastikkeeksi syntyy kermaisen pehmeä kastike.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
naudan sisäfileetä
1 rkl
mustapippuria (kokonaisia)
1 rkl
valkopippuria (kokonaisia)
1 rkl
viherpippuria (kokonaisia)
1 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
Kastike
1
salottisipuli (hienonnettuna)
1 rkl
voita
1 tl
mustapippuria
1 tl
sinappia
2 dl
lihalientä
1 dl
ruokakermaa
Pippuripihvi – ohje:
- Ota lihat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista.
- Valmista kastike. Kuullota sipuli voissa ja lisää mausteet sekä lihaliemi. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää kerma ja anna hautua pihvien paiston ajan.
- Murskaa pippurit morttelissa tai muovipussin sisällä ja kaada rouhe lautaselle. Kääntele pihvit molemmin puolin pippureissa.
- Kuumenna rasvat pannulla ja paista kaksi pihviä kerrallaan hyvin kuumalla pannulla. Jos haluat pihvit sisältä roseeksi, käännä ne, kun lihasneste kohoaa pintaan.
- Ripottele pippuripihveille lopuksi suolaa, ja anna vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.
- Tarjoa pippuripihvit esimerkiksi perunoiden ja kasvisten kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat