Maku

Kahden raaka-aineen suklaakakku

25 min
3.7
5

Kahden raaka-aineen suklaakakku

GL
5
3.7
Vain suklaata ja kananmunia! Tämän suklaakakun taikinaan ei tule muuta, joten vuoan voideltuasi voit unohtaa jopa voin kaappiin. Valitse ihmekakkuun laadukas tumma suklaa. Katso VIDEO, kuinka kakku valmistuu! 
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Emilia Kolari
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 palaa)

  • 200 gtummaa suklaata
  • 3 kplmunaa (M-koko, huoneenlämpöinen)

Lisäksi

  • Voita vuoan voiteluun

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 20 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat ja leivinpaperi.

Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Sekoita tasaiseksi.

Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vatkaa keltuaiset nopeasti huoneenlämpöisen suklaasulan joukkoon. Lisää joukkoon kolmannes valkuaisvaahdosta ja vatkaa tasaiseksi. (On tärkeää, että valkuaisvaahto jakautuu tasaisesti kakkutaikinaan - älä siis tällä kertaa varo vaahdon laskemista!)

Sekoita sitten nuolijalla joukkoon loppu valkuaisvaahto.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa 12‒13 minuuttia.

Anna kakun vetäytyä ja nosta se tarjoiluvadille.

* Tarjoa kakku lämpimänä vaniljajäätelön tai kermavaahdon ja vadelmien kanssa.

* Lopputulokseen vaikuttaa se, kuinka makeaa tummaa suklaata käytät. Viimeistele kakku halutessasi tomusokerilla!

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä