Maku

Lakritsimokkapalat – sulata Kick-patukoista kuorrutus, viimeistele Englannin lakuilla ja sano NAM!

1 h
KA
3.86
0

Chiliripauksella ja lakujauheella maustetut lakritsimokkapalat ovat uusi mokkishitti! Kick-patukoista sulatettu kuorrutus viimeistellään ikonisilla Englannin lakuilla. Näihin jokainen lakufani jää taatusti koukkuun!
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (24 kpl)

Lakritsimokkapalat

  • 150 gvoita
  • 2 ½ dlsokeria
  • 3 munaa
  • 1 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2–3 tlchilijauhetta
  • ½ dllakritsijauhetta

Kuorrutus

  • 8Kick-patukkaa
  • 1 ½ dlkuohukermaa

Koristelu

  • 200 gEnglannin lakritseja (Allsorts-sekoitus)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN15 min

Lakritsimokkapalat valmistuvat näin:

  1. Sulata ja jäähdytä voi. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat ja sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasainen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Paloittele kattilaan kuorrutuksen Kick-patukat ja kaada sekaan kerma. Keitä seosta, kunnes patukat ovat sulaneet kerman joukkoon.
  4. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Koristele omalla tyylillä Englannin lakuilla.

Vinkki!

Kurkkaa lisää ihania mokkapalareseptejä mokkapalat-sivultamme.

MITÄ PIDIT?
3.86