Makisushi
1 h
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
20 minKlassisen makin täytteenä on lohta, kurkkua ja porkkanaa, mutta voit kokeilla makirullien sisään myös siikaa ja fenkolia.
GL
LA
MA
MU
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.10.2014

Makisushi
Reseptin ainekset (20 palaa)
- 1 kplsushiriisiä (1 annos, katso ohje reseptihausta)
- 6 kplmerilevää (nori-levyjä)
- 2 tlwasabitahnaa
Lohitäyte
- 50 glohta (tuoretta)
- 1 kplporkkanaa
- 1/4 kplkurkkua
Siikatäyte
- 50 gsiikaa (tuoretta)
- 1/4 kplfenkolia
- 1 dltuoretta korianteria
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Makisushi valmistuu näin:
- Valmista ensin sushiriisi ohjeen mukaan.
- Suikaloi kalat, porkkana, kurkku ja fenkoli pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi. Kuori kurkku halutessasi ja käytä siitä vain kiinteä osa. Keitä porkkanaa noin 10 minuuttia, jotta se pehmenee hieman.
- Aseta nori bambumatolle kiiltävä puoli alaspäin poikkiviivat pystysuuntaan itseesi nähden. Kostuta kätesi riisiviinietikkavedessä ja painele sushiriisiä norin alaosaan hieman yli arkin puolivälin (vaihekuva 1.) Paina kämmensyrjällä vako puoleenväliin riisiä ja sivele vakoon kevyesti wasabia (vaihekuvat 2 ja 3). Asettele täytteet vakoon yksi suikale kutakin täytettä (vaihekuva 4).
- Aloita rullaus, pidä täytteitä sormin paikoillaan (vaihekuva 5). Rullaa bambumaton avulla tiiviiksi rullaksi (kuva 6). Kostuta noria kevyesti tyhjästä reunasta ja kiinnitä saumakohta (vaihekuva 7). Valmista kaikki maki sushi -rullat samoin.
- Leikkaa maki sushi -rullat 6–8 palaan terävällä, kostutetulla veitsellä (vaihekuva 8). Nosta maki sushit tarjolle soijakastikkeen, wasabin ja garin kera.
Valmistus vaihe vaiheelta

Nigirisushi
Maku

Japanilainen munakas
Maku

Akuuttiin sushihimoon! Sushikääröt ovat arki-illan oikotie onneen
Kotivinkki

Kulhoruokien kermaa! Japanilainen donburi koukuttaa sushiriisin, värikkäiden kasvisten, lihan ja teriyakikastikkeen yhdistelmällä
Maku

Furikake maustaa japanilaiset ruoat – kokeile kanan, lihan tai sushin päälle ripoteltuna ja koukutu makuun
Kotivinkki

Sushisalaatti – helpoin tapa herkutella sushilla (vaikka joka päivä!)
Kotivinkki

Sushiriisi – näin valmistat sen oikein
Maku

Poke bowl – lohta, riisiä ja kasviksia herkullisessa kulhomuodossa
Maku