Maku

Maki sushi

1 h
4.6
5

Maki sushi

GL
LA
MA
MU
5
4.6
Klassisen makin täytteenä on lohta, kurkkua ja porkkanaa, mutta voit kokeilla makirullien sisään myös siikaa ja fenkolia.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 1 kplsushiriisiä (1 annos, katso ohje reseptihausta)
  • 6 kplmerilevää (nori-levyjä)
  • 2 tlwasabitahnaa

Lohitäyte

  • 50 glohta (tuoretta)
  • 1 kplporkkanaa
  • 1/4 kplkurkkua

Siikatäyte

  • 50 gsiikaa (tuoretta)
  • 1/4 kplfenkolia
  • 1 dltuoretta korianteria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN20 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Maki sushi valmistuu näin:

Valmista sushiriisi ohjeen mukaan.

Suikaloi kalat, porkkana, kurkku ja fenkoli pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi. Kuori kurkku halutessasi ja käytä siitä vain kiinteä osa. Keitä porkkanaa noin 10 minuuttia, jotta se pehmenee hieman.

Aseta nori bambumatolle kiiltävä puoli alaspäin poikkiviivat pystysuuntaan itseesi nähden. Kostuta kätesi riisiviinietikkavedessä ja painele sushiriisiä norin alaosaan hieman yli arkin puolivälin (vaihekuva 1.) Paina kämmensyrjällä vako puoleenväliin riisiä ja sivele vakoon kevyesti wasabia (vaihekuvat 2  ja 3). Asettele täytteet vakoon yksi suikale kutakin täytettä (vaihekuva 4).

Aloita rullaus, pidä täytteitä sormin paikoillaan (vaihekuva 5). Rullaa bambumaton avulla tiiviiksi rullaksi (kuva 6). Kostuta noria kevyesti tyhjästä reunasta ja kiinnitä saumakohta (vaihekuva 7). Valmista kaikki maki sushi -rullat samoin.

Leikkaa maki sushi -rullat 6–8 palaan terävällä, kostutetulla veitsellä (vaihekuva 8). Nosta maki sushit tarjolle soijakastikkeen, wasabin ja garin kera.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä