3,9(13)
Makisushi
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
1 h
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 20 min
Klassisen makin täytteenä on lohta, kurkkua ja porkkanaa, mutta voit kokeilla makirullien sisään myös siikaa ja fenkolia.
6.10.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
20 palaa
1 kplsushiriisiä (1 annos, katso ohje reseptihausta)
6 kplmerilevää (nori-levyjä)
2 tlwasabitahnaa
Lohitäyte
50 glohta (tuoretta)
1 kplporkkanaa
1/4 kplkurkkua
Siikatäyte
50 gsiikaa (tuoretta)
1/4 kplfenkolia
1 dltuoretta korianteria

Makisushi valmistuu näin:

  1. Valmista ensin sushiriisi ohjeen mukaan.
  2. Suikaloi kalat, porkkana, kurkku ja fenkoli pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi. Kuori kurkku halutessasi ja käytä siitä vain kiinteä osa. Keitä porkkanaa noin 10 minuuttia, jotta se pehmenee hieman.
  3. Aseta nori bambumatolle kiiltävä puoli alaspäin poikkiviivat pystysuuntaan itseesi nähden. Kostuta kätesi riisiviinietikkavedessä ja painele sushiriisiä norin alaosaan hieman yli arkin puolivälin (vaihekuva 1.) Paina kämmensyrjällä vako puoleenväliin riisiä ja sivele vakoon kevyesti wasabia (vaihekuvat 2  ja 3). Asettele täytteet vakoon yksi suikale kutakin täytettä (vaihekuva 4).
  4. Aloita rullaus, pidä täytteitä sormin paikoillaan (vaihekuva 5). Rullaa bambumaton avulla tiiviiksi rullaksi (kuva 6). Kostuta noria kevyesti tyhjästä reunasta ja kiinnitä saumakohta (vaihekuva 7). Valmista kaikki maki sushi -rullat samoin.
  5. Leikkaa maki sushi -rullat 6–8 palaan terävällä, kostutetulla veitsellä (vaihekuva 8). Nosta maki sushit tarjolle soijakastikkeen, wasabin ja garin kera.
Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Aseta nori bambumatolle kiiltävä puoli alaspäin poikkiviivat pystysuuntaan itseesi nähden. Kostuta kätesi riisiviinietikkavedessä ja painele sushiriisiä norin alaosaan hieman yli arkin puolivälin.
Vaihe 2
Paina kämmensyrjällä vako puoleenväliin riisiä.
Vaihe 3
Sivele vakoon kevyesti wasabia.
Vaihe 4
Asettele täytteet vakoon yksi suikale kutakin täytettä.
Vaihe 5
Aloita rullaus, pidä täytteitä sormin paikoillaan.
Vaihe 6
Rullaa bambumaton avulla tiiviiksi rullaksi.
Vaihe 7
Kostuta noria kevyesti tyhjästä reunasta ja kiinnitä saumakohta.
Vaihe 8
Leikkaa makisushi-rullat 6–8 palaan terävällä, kostutetulla veitsellä.
6 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo