Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Makisushi

1 h 0 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 20 min

Klassisen makin täytteenä on lohta, kurkkua ja porkkanaa, mutta voit kokeilla makirullien sisään myös siikaa ja fenkolia.

6.10.2014
Reseptin ainekset
20 palaa
1 kpl
sushiriisiä (1 annos, katso ohje reseptihausta)
6 kpl
merilevää (nori-levyjä)
2 tl
wasabitahnaa
Lohitäyte
50 g
lohta (tuoretta)
1 kpl
porkkanaa
1/4 kpl
kurkkua
Siikatäyte
50 g
siikaa (tuoretta)
1/4 kpl
fenkolia
1 dl
tuoretta korianteria

Makisushi valmistuu näin:

  1. Valmista ensin sushiriisi ohjeen mukaan.
  2. Suikaloi kalat, porkkana, kurkku ja fenkoli pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi. Kuori kurkku halutessasi ja käytä siitä vain kiinteä osa. Keitä porkkanaa noin 10 minuuttia, jotta se pehmenee hieman.
  3. Aseta nori bambumatolle kiiltävä puoli alaspäin poikkiviivat pystysuuntaan itseesi nähden. Kostuta kätesi riisiviinietikkavedessä ja painele sushiriisiä norin alaosaan hieman yli arkin puolivälin (vaihekuva 1.) Paina kämmensyrjällä vako puoleenväliin riisiä ja sivele vakoon kevyesti wasabia (vaihekuvat 2  ja 3). Asettele täytteet vakoon yksi suikale kutakin täytettä (vaihekuva 4).
  4. Aloita rullaus, pidä täytteitä sormin paikoillaan (vaihekuva 5). Rullaa bambumaton avulla tiiviiksi rullaksi (kuva 6). Kostuta noria kevyesti tyhjästä reunasta ja kiinnitä saumakohta (vaihekuva 7). Valmista kaikki maki sushi -rullat samoin.
  5. Leikkaa maki sushi -rullat 6–8 palaan terävällä, kostutetulla veitsellä (vaihekuva 8). Nosta maki sushit tarjolle soijakastikkeen, wasabin ja garin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt