3,7(3)
Sano se sydämin! Suloiset sushit tuovat lempeä lautaselle
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
1 h 15 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 35 min
Lohi- ja kurkkutäytteiset sydänsushit voi jakaa rakkaimman tai kaverin kanssa puoliksi. Syö sushit heti valmistamisen jälkeen, niin ne ovat tuoreita ja raikkaita.
Reseptin ainekset
25 kpl
250 gsushiriisiä
4 dlvettä
Mausteliemi
½ dl riisiviinietikkaa
2 ½ dl sokeria
2 tlsuolaa
Lisäksi
10nori-levyä
2 tlwasabitahnaa
Täyte
1porkkana
50 gkylmäsavulohta
¼kurkkua
½avokadoa
Tarjoilu
soijakastiketta
wasabia
sushi-inkivääriä (gari)

Huuhtele riisi huolellisesti kylmällä vedellä siivilässä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta.

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää riisi ja keitä hiljalleen kannen alla noin 12 min. Anna hautua kannen alla noin 25–30 min.

Riisin kypsyessä valmista mausteliemi. Sekoita kaikki ainekset pienessä kattilassa ja lämmitä seosta miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut.

Erottele kypsä riisi puulastalla varovasti kääntelemällä. Sekoita joukkoon mausteliemi. Anna riisin jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Kuori porkkana ja keitä noin 5 hieman. Suikaloi lohi, porkkana, kurkku ja avokado pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi. Käytä kurkusta vain kiinteä osa.

Aseta nori bambumatolle kiiltävä puoli alaspäin poikkiviivat pystysuuntaan. Kostuta kädet vedessä ja painele sushiriisiä ohuelti norin alaosaan, jätä ylös muutaman sentin kaistale ilman riisiä. Kostuta käsiä välillä tarvittaessa.

Paina sormella vako puoleenväliin riisiä ja sivele vakoon kevyesti wasabia. Asettele vakoon yksi suikale kutakin täytettä.

Aloita rullaus, pidä täytteitä sormin paikoillaan. Rullaa bambumaton avulla tiiviiksi rullaksi. Kostuta noria tyhjästä reunasta ja kiinnitä saumakohta.

Painele rulla varovasti sormilla toiselta sivulta teräväksi, pisaran muotoon. Leikkaa rulla terävällä veitsellä noin 8 palaan. Levitä pieni tippa wasabia sushin reunaan ja liimaa kaksi sushia toisiinsa sydämeksi.

Nosta sydänsushit tarjolle soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärin kera.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.