Musta pavlova – tyrmäävän tyylikäs kerroskakku saa herkuttelijat huokaamaan onnesta
2 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
2 h Musta pavlova kootaan juuri ennen tarjoilua harmaaksi värjätyistä marenkilevyistä, valkoisesta kermavaahdosta ja mustista karhunvatukoista ja lakritsikastikkeesta. Näyttävä kerroskakku on juhlien katseenvangitsija vailla vertaa!
3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 31.10.2018

Musta pavlova – tyrmäävän tyylikäs kerroskakku saa herkuttelijat huokaamaan onnesta
Ainekset (10 annosta)
Marenkipohjat
- 4valkuaista
- 2 dlsokeria
- 1 tlmaissitärkkelystä
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 tletikkaa
- 2 rklmustaa elintarvikeväriä
Täyte ja koristelu
- 4 dlkuohukermaa
- 1 dlkookoslastuja
- 15Raffaello-karkkia
- 100 gkarhunvatukoita
- 1 dllakritsikastiketta
Musta pavlova leivotaan helposti näin:
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokerin joukkoon maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Lisää seos vaahtoon vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista. Sekoita lopuksi joukkoon etikka ja väri.
- Pane leivinpaperi uunipellille ja piirrä siihen lautasella neljä ympyrää (Ø 17 cm). Levitä marenki ympyröiden sisään niin, että reunat jäävät vähän korkeammalle.
- Paista marenkilevyjä 125-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia. Anna niiden jäähtyä huoneenlämmössä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan kookoslastut. Täytä kakku nostelemalla marenkilevyjen väleihin kermavaahtoa, karhunvatukoita ja hienonnettuja karkkeja.
- Koristele musta pavlova karkeilla ja karhunvatukoilla. Kaada kakun päälle lopuksi kunnon loraus lakritsikastiketta.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3