


Musta pavlova – tyrmäävän tyylikäs kerroskakku saa herkuttelijat huokaamaan onnesta
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min
Musta pavlova kootaan juuri ennen tarjoilua harmaaksi värjätyistä marenkilevyistä, valkoisesta kermavaahdosta ja mustista karhunvatukoista ja lakritsikastikkeesta. Näyttävä kerroskakku on juhlien katseenvangitsija vailla vertaa!
Reseptin ainekset
10 annosta
Marenkipohjat
4
valkuaista
2 dl
sokeria
1 tl
maissitärkkelystä
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
etikkaa
2 rkl
mustaa elintarvikeväriä
Täyte ja koristelu
4 dl
kuohukermaa
1 dl
kookoslastuja
15
Raffaello-karkkia
100 g
karhunvatukoita
1 dl
lakritsikastiketta
Musta pavlova leivotaan helposti näin:
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokerin joukkoon maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Lisää seos vaahtoon vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista. Sekoita lopuksi joukkoon etikka ja väri.
- Pane leivinpaperi uunipellille ja piirrä siihen lautasella neljä ympyrää (Ø 17 cm). Levitä marenki ympyröiden sisään niin, että reunat jäävät vähän korkeammalle.
- Paista marenkilevyjä 125-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia. Anna niiden jäähtyä huoneenlämmössä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan kookoslastut. Täytä kakku nostelemalla marenkilevyjen väleihin kermavaahtoa, karhunvatukoita ja hienonnettuja karkkeja.
- Koristele musta pavlova karkeilla ja karhunvatukoilla. Kaada kakun päälle lopuksi kunnon loraus lakritsikastiketta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat