Maku

Musta pavlova – tyrmäävän tyylikäs kerroskakku saa herkuttelijat huokaamaan onnesta

2 h 45 min
3
1

Musta pavlova kootaan juuri ennen tarjoilua harmaaksi värjätyistä marenkilevyistä, valkoisesta kermavaahdosta ja mustista karhunvatukoista ja lakritsikastikkeesta. Näyttävä kerroskakku on juhlien katseenvangitsija vailla vertaa!
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (10 annosta)

Marenkipohjat

  • 4valkuaista
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlmaissitärkkelystä
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tletikkaa
  • 2 rklmustaa elintarvikeväriä

Täyte ja koristelu

  • 4 dlkuohukermaa
  • 1 dlkookoslastuja
  • 15Raffaello-karkkia
  • 100 gkarhunvatukoita
  • 1 dllakritsikastiketta

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h

Musta pavlova leivotaan helposti näin:

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokerin joukkoon maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Lisää seos vaahtoon vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista. Sekoita lopuksi joukkoon etikka ja väri.
  2. Pane leivinpaperi uunipellille ja piirrä siihen lautasella neljä ympyrää (Ø 17 cm). Levitä marenki ympyröiden sisään niin, että reunat jäävät vähän korkeammalle.
  3. Paista marenkilevyjä 125-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia. Anna niiden jäähtyä huoneenlämmössä.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan kookoslastut. Täytä kakku nostelemalla marenkilevyjen väleihin kermavaahtoa, karhunvatukoita ja hienonnettuja karkkeja.
  5. Koristele musta pavlova karkeilla ja karhunvatukoilla. Kaada kakun päälle lopuksi kunnon loraus lakritsikastiketta.

MITÄ PIDIT?
3