Maku

Jäätelökääretorttu

3 h 35 min
5
0

Jäätelökääretorttu

Täytä suklainen torttupohja vaniljajäätelöllä ja kääräise se rullalle. Koristele tämä kesäinen herkku tuoreilla marjoilla ja nauti välittömästi.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 4 kplkananmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 3 rklperunajauhoja
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta

lisäksi

  • 1 lvaniljajäätelöä
  • 2 dlmarjoja
  • 2 dlkermavaahtoa

Tee näin

3 h 35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN3 h 15 min

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita leivinjauhe, perunajauhot, vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita nostelemalla, jotta vaahto pysyy kuohkeana.

Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Anna hieman jäähtyä. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä täysin leivinpaperin alla.

Leikkaa jäätelöstä noin 0,5-1 cm paksuisia levyjä ja asettele ne torttupohjan päälle. Rullaa kääretorttu leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi. Pakasta vähintään 3 tuntia tai yön yli.

Koristele kääretorttu kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä