


Jäätelökääretorttu
3 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 15 min
Täytä suklainen torttupohja vaniljajäätelöllä ja kääräise se rullalle. Koristele tämä kesäinen herkku tuoreilla marjoilla ja nauti välittömästi.
Reseptin ainekset
10 annosta
4
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
3 rkl
perunajauhoja
3 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
Lisäksi
1 l
vaniljajäätelöä
2 dl
marjoja
2 dl
kermavaahtoa
Jäätelökääretorttu – ohje:
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita leivinjauhe, perunajauhot, vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita nostelemalla, jotta vaahto pysyy kuohkeana.
- Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Anna hieman jäähtyä. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä täysin leivinpaperin alla.
- Leikkaa jäätelöstä noin 0,5-1 cm paksuisia levyjä ja asettele ne torttupohjan päälle. Rullaa kääretorttu leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi. Pakasta vähintään 3 tuntia tai yön yli.
- Koristele jäätelökääretorttu kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat