4,4(5)
Kalifornian rullat
laktoositon
maidoton
munaton
1 h
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 20 min
Kalifornian rullat kehitettiin vastaamaan amerikkalaisten makumieltymyksiä sushista. Klassinen kalifornian rullan täyte on katkaravun, avokadon ja kurkun yhdistelmä.
Julkaistu 7.10.2014
Maku
Reseptin ainekset 20 palaa
sushiriisiä (1 annos, katso ohje reseptihausta)
2 kplmerilevää (norilevyarkkia)
Täyte
1/4 kplkurkkua
1/2 kplavokadoa
3 kplsurimi-puikkoja (ravunmakuinen kalavalmiste)
1 dlseesaminsiemeniä (tummia ja vaaleita)

Kalifornian rullat valmistuvat näin:

  1. Keitä sushiriisi ohjeen mukaan.
  2. Suikaloi kurkku pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi, kuori halutessasi ja käytä vain kiinteä osa. Suikaloi avokado. Puolita surimipuikot pitkittäin.
  3. Leikkaa norilevyt kahtia arkeissa olevien viivojen vastaisesti. Nosta nori kiiltävä puoli alaspäin bambumaton päälle.
  4. Levitä kostutetuin käsin riisiä koko arkille. Painele riisi tiukkaan ja ripottele pinnalle tummia ja vaaleita seesaminsiemeniä.
  5. Leikkaa pala tuorekelmua ja asettele se riisitetyn norin päälle. Levitä toinen bambumatto kelmun päälle. Käännä riisitetty levy bambumattojen välissä riisipuoli alaspäin työtasolle.
  6. Asettele norin puoliväliin kasvissuikaleet ja surimipuikot. Rullaa bambumaton avulla rullaksi. Jos saumakohta ei tartu kiinni, painele siihen lisää sushiriisiä kostutetuin sormin.
  7. Valmista loput Kalifornian rullat samalla tavalla.
  8. Leikkaa Kalifornian rullat kostutetulla veitsellä 6–8 osaan.

Vinkki!

On tärkeää on painella riisi todella tiukaksi norin päälle, jotta se pysyy kauniisti sushin ulkopinnalla.

Kommentoi »