
Edulliset tarjottavat illanistujaisiin – nappaa ideat rentojen pirskeiden herkkupöytään!
Herkulliset mutta astetta pienemmän budjetin tarjoilut valmistuvat kauden raaka-aineita, kuten juureksia, sekä edullisia perusaineksia hyödyntäen. Kokosimme reseptit loppuvuoden tunnelmallisiin iltoihin, poimi joukosta ideat!
Leipää ja lisukkeita!
Leivästä sukeutuu juhlan tähti, kun sen tarjoilee maistuvien tahnojen, levitteiden ja muiden lisukkeiden kera. Esimerkiksi kikherneistä ja erilaisista juureksista tai vaikka pavuista surautettavat hummukset ovat takuulla vetonaula. Kurkkaa täyteläisen papuhummuksen ja syvänpunaisen punajuurihummuksen reseptit. Kaksikon täydentää raikas porkkanatsatsiki, joka tehdään talvikauteen sopivasti kurkun sijaan edullisemmista porkkanoista.


Valmiina ostettu leipä on helpoin ja mainio vaihtoehto, mutta leipomalla leivän itse voi säästää rahaa. Kokeile vaikkapa hauskoja tikkunäkkäreitä tai pyöräytä unelmanpehmeät voisämpylät tahnojen kaveriksi.


Jotain pientä rouskutettavaa
Sipsit ja popcornit ovat rentojen juhlien ehdoton herkku. Peruspopparitkin muuttuvat heti juhlavammiksi, kun ne maustaa! Kokeile vaikka tulisia sriracha-poppareita Dr. Sugar -blogin ohjeella.
Erilaisista juureksista saa supermaukkaat sipsit – tai hyödynnä peruna-aterialta kuoret perunankuorisipseissä, yllätyt!

Suolaisia leivonnaisia
Suolaiset leivonnaiset ovat oiva perusta pikkubudjetin juhlapöytään. Esimerkiksi suolaisiin muffineihin täytteeksi käyvät lähes mitkä vain juustot, leikkeleet, kasvikset ja mausteet. Samalla idealla voi tehdä napolilaisia pizza frittoja eli uppopaistettuja, suupalan kokoisia pikkupizzoja.




Tarjolle jotain ruokaisampaakin?
Lämmittävät keitot sopivat loppuvuoden pirskeisiin kuin punanuttu tontulle. Juureksista ja kasviksista tehdyt sosekeitot syntyvät edullisesti. Juhlavuutta niihin tuovat lisukkeena tarjotut siemenet, leipäkrutongit, makuöljyt tai vaikkapa jogurttinokare.
Kurkkaa esimerkiksi aromikkaan valkosipulikeiton resepti tai yllätä vieraat perunalastujen kera tarjottavalla paahdetulla perunakeitolla.





Illanistujaisten makea päätös
Monet suussasulavat jälkiruoat ja leivonnaiset valmistuvat yllättävän yksinkertaisista aineksista. Esimerkiksi klassinen crème brûlée tai pannacotta eivät juuri muuta sisällä kuin kermaa, sokeria, mausteita ja kananmunaa tai hyytelösokeria. Maistuisiko vaikka puolukkaisella kastikkeella viimeistelty pannacotta tai luumuhillolla makeutettu luumuinen crème brûlée?
Leipomisessa pääsee jo pitkälle, jos kotona on jauhoja, sokeria ja kananmunia. Esimerkiksi moniin kahvikakkuihin sinulta saattaa jo löytyä ainekset kaapistasi.


