Maku

Keittiöstä kuuluu sur-rur-rur ja ihana papuhummus on valmis!

10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
Huippuhyvä papuhummus toimii leivän päällä tai dippinä. Miedot valkoiset pavut on helppo maustaa mieleisekseen. Kokeile ja ylläty!
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0


Ainekset (8)

Papuhummus

  • 6 dl (500 g)valkoisia papuja keitettynä
  • 1 dloliiviöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 3 rklmaapähkinävoita
  • 1 tlsiirappia
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dllehtipersiljaa

Koristeluun

  • 1 rklchilikastiketta (Sriracha)
  • 1 tlchilihiutaleita
Tulosta

Papuhummus surautetaan näin:

  1. Valuta pavut.
  2. Soseuta pavut hienoksi monitoimikoneessa tai blenderissä. Lisää öljy, maapähkinävoi, sitruunamehu, siirappi, juustokumina ja suola. Pyöräytä tasaiseksi ja notkista tarvittaessa vedellä. Lisää lehtipersilja ja pyöräytä vielä kerran. Tarkista maku.
  3. Siirrä hummus kulhoon. Koristele halutessasi chilikastikkeella ja -hiutaleilla.
  4. Tarjoa papuhummus leivän päällä, salaatin kera tai dippikastikkeena.

Annoksesta riittää leivän päälle ja dipiksi. Puolita annos, jos haluat pienemmän tahnamäärän.

Testaa hummukseen myös muita papuja!

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »