


Keittiöstä kuuluu sur-rur-rur ja ihana papuhummus on valmis!
10 min
Huippuhyvä papuhummus toimii leivän päällä tai dippinä. Miedot valkoiset pavut on helppo maustaa mieleisekseen. Kokeile ja ylläty!
Reseptin ainekset
8
Papuhummus
6 dl (500 g)
valkoisia papuja keitettynä
1 dl
oliiviöljyä
3 rkl
sitruunamehua
3 rkl
maapähkinävoita
1 tl
siirappia
1 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
1 dl
lehtipersiljaa
Koristeluun
1 rkl
chilikastiketta (Sriracha)
1 tl
chilihiutaleita
Papuhummus surautetaan näin:
- Valuta pavut.
- Soseuta pavut hienoksi monitoimikoneessa tai blenderissä. Lisää öljy, maapähkinävoi, sitruunamehu, siirappi, juustokumina ja suola. Pyöräytä tasaiseksi ja notkista tarvittaessa vedellä. Lisää lehtipersilja ja pyöräytä vielä kerran. Tarkista maku.
- Siirrä hummus kulhoon. Koristele halutessasi chilikastikkeella ja -hiutaleilla.
- Tarjoa papuhummus leivän päällä, salaatin kera tai dippikastikkeena.
Annoksesta riittää leivän päälle ja dipiksi. Puolita annos, jos haluat pienemmän tahnamäärän.
Testaa hummukseen myös muita papuja!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat