Maku

Keittiöstä kuuluu sur-rur-rur ja ihana papuhummus on valmis!

10 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0

Huippuhyvä papuhummus toimii leivän päällä tai dippinä. Miedot valkoiset pavut on helppo maustaa mieleisekseen. Kokeile ja ylläty!
Tulosta
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (8)

Papuhummus

  • 6 dl (500 g)valkoisia papuja keitettynä
  • 1 dloliiviöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 3 rklmaapähkinävoita
  • 1 tlsiirappia
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dllehtipersiljaa

Koristeluun

  • 1 rklchilikastiketta (Sriracha)
  • 1 tlchilihiutaleita

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Papuhummus surautetaan näin:

  1. Valuta pavut.
  2. Soseuta pavut hienoksi monitoimikoneessa tai blenderissä. Lisää öljy, maapähkinävoi, sitruunamehu, siirappi, juustokumina ja suola. Pyöräytä tasaiseksi ja notkista tarvittaessa vedellä. Lisää lehtipersilja ja pyöräytä vielä kerran. Tarkista maku.
  3. Siirrä hummus kulhoon. Koristele halutessasi chilikastikkeella ja -hiutaleilla.
  4. Tarjoa papuhummus leivän päällä, salaatin kera tai dippikastikkeena.

Annoksesta riittää leivän päälle ja dipiksi. Puolita annos, jos haluat pienemmän tahnamäärän.

Testaa hummukseen myös muita papuja!

MITÄ PIDIT?
0