Kotivinkki

Nyt jotain ihan uutta! Jouluhodarit syntyvät lehtitaikinasta, puolukkaketsupista ja joulumaustetuista bratwursteista

27 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
12 min
Hodarit maistuvat joululta, kun vaihdat sämpylän tilalle lehtitaikinasta paistetut, ilmavat kuoret, terästät ketsupin puolukalla ja keität bratwurstit joulumausteissa. Tarjoile veikeät jouluhodarit glögin kaverina!
0
0
Julkaistu: 24.11.2020


Ainekset (10 kpl)

  • 5valmista lehtitaikinalevyä sulatettuina
  • 1muna
  • 1 rklseesaminsiemeniä

Liemi

  • 1½ l vettä
  • 1laakerinlehti
  • 2tähtianista
  • 2 cm palainkivääriä

Puolukkaketsuppi

  • 1 dlpuolukoita
  • 1 dlketsuppia
  • ¼ tl jauhettua neilikkaa

Lisäksi

  • 10 pitkääohutta bratwurst -makkaraa
  • 1 dlsinappia
Tulosta

Jouluhodarit valmistetaan näin:

  1. Leikkaa taikinalevyt pitkittäin puoliksi uunipellille. Voitele levyt munalla ja ripottele seesaminsiemeniä pinnalle. Kypsennä 200 asteessa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
  2. Mittaa liemen aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä makkaroita noin 5 minuuttia.
  3. Sekoita puolukat, ketsuppi ja neilikka kulhossa.
  4. Halkaise lehtitaikinasta tehdyt hot dog -sämpylät veitsellä. Täytä sämpylät sinapilla, puolukkaketsupilla sekä bratwursteilla.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko uusia ideoita? Osta suositut ruokakirjat tästä!

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »