Maku

Kolmen sipulin tarte Tatin

45 min
0
0

Kolmen sipulin tarte Tatin

KA
MU
0
0
Teksti Katri Schröder
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 400 gpiirakkataikinaa (pakaste) (ruis-peruna)
  • 400 gjättisipulia
  • 4 kplpunasipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 1/4 tlmustapippuria

Vuohenjuustomousse

  • 150 gvuohenmaitojuustoa
  • 3 rklmaitorahkaa
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Leikkaa sulanut taikina kolmeen samankokoiseen palaan. Kauli niistä jauhotetulla pöydällä Ø noin 20 cm olevat pyöreät, ohuet levyt.

Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi. Lisää pannulle mausteet ja sekoita, kunnes sokeri on täysin sulanut.

Jaa sipuliseos voideltujen Ø 20 cm valurautapannujen tai pyöreiden uunivuokien pohjalle. Nosta taikinalevyt päälle. Pistele taikinalevyt pinnalta ja paista 225 asteessa 16–18 minuuttia. Kumoa kuumat piirakat tarjoilulautasille.

Sekoita vuohenjuustomoussen ainekset ja tarjoile lämpimien kolmen sipulin tarte Tatien kanssa.

•Rukiisempaa makua saat valmiista ruistaikinasta.

•Leivonnainen sopii myös juhlavaksi iltapalapiirakaksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä