Kolmen sipulin tarte tatin – herkuttelijan kasvispiirakassa maistuvat karamellisoituneet sipulit ja kaveriksi sekoitettu vuohenjuustomousse
45 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
20 minVaihda ranskalaisen klassikkoleivonnaisen omenat sipuleihin ja tee kolmen sipulin tarte tatin. Sekoita piirakan kaveriksi timjamilla maustettu vuohenjuustomousse. Tarjoa sipulipiirakka vastapaistettuna, jotta täyte ei pääse kostuttamaan ruistaikinakuorta.
KA
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.10.2020

Kolmen sipulin tarte tatin – herkuttelijan kasvispiirakassa maistuvat karamellisoituneet sipulit ja kaveriksi sekoitettu vuohenjuustomousse
Reseptin ainekset (6 annosta)
Pohja
- 100 gvoita
- 1 dlruisjauhoja
- 2 dlvehnäjauhoja
- ½ tlsuolaa
- 2 rklkylmää vettä
Täyte
- 3pientä punasipulia
- 3pientä keltasipulia
- 4salottisipulia
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 rklvoita
- 1 rklhunajaa
- 1 rkldijonsinappia
- 1⅓ tlsuolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 2 rkltuoretta timjamia
Vuohenjuustomousse
- 150 gvuohenmaitotuorejuustoa
- ½ dlranskankermaa
- 1 rkltuoretta timjamia
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Kolmen sipulin tarte tatin valmistetaan näin:
- Nypi pehmeä voi ja jauhot kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi palloksi. Peitä taikina kelmulla ja laita hetkeksi jääkaappiin.
- Valitse tarte tatiniin valurautapannu, jonka voi laittaa myös uuniin.
- Kuori ja halkaise sipulit. Kuullota sipuleita pannulla voi-öljyseoksessa leikkuupinta pohjaa vasten. Lisää sipulien päälle hunaja, sinappi, suola ja mustapippuri. Hauduta kannen alla vielä 5 minuuttia, jotta sipulit pehmenevät. Hienonna timjami ja ripottele se tasaisesti sipuleille.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä pannun kokoiseksi levyksi. Nosta taikina paperin avulla sipulien päälle. Pistele taikinalevy.
- Paista 225 asteessa 20 minuuttia. Kumoa kuuma piirakka tarjoiluvadille.
- Sekoita vuohenjuustomoussen aineet ja tarjoa lämpimän piirakan kanssa.
Vinkki!
Jos et omista uuninkestävää valurautapannua, voit siirtää sipulit voidellun piirasvuoan pohjalle ja paistaa piirakan uunissa ohjeen mukaan. Voit tehdä piirakan myös pieniin annosvuokiin.

Tarte tatin punasipulista ja parsavaahto
Maku

Punasipulipiirakka – täytteen karamellisoidut sipulit saavat täydellisen parin suolaisesta kylmäsavulohesta
Kotivinkki

Tomaattinen tarte tatin
Maku

Herkkusieni- tarte tatin – ylösalaisin kiepautettavassa sienipiirakassa ihastuttaa rapea pohja ja mehevä täyte
Maku

Punajuuri tarte tatin
Maku

Kantarellikeikauskakku on syksyn ykköstarjottava – mehevän suolapalan aateloi hienostunut vuohenjuustomousse
Maku

Pekoni-sipulipiiras
Maku

Tarte tatin ruusukaaleista
Maku