Kolmen sipulin tarte tatin – herkuttelijan kasvispiirakassa maistuvat karamellisoituneet sipulit ja kaveriksi sekoitettu vuohenjuustomousse
Kasvis
Munaton
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Vaihda ranskalaisen klassikkoleivonnaisen omenat sipuleihin ja tee kolmen sipulin tarte tatin. Sekoita piirakan kaveriksi timjamilla maustettu vuohenjuustomousse. Tarjoa sipulipiirakka vastapaistettuna, jotta täyte ei pääse kostuttamaan ruistaikinakuorta.
Nypi pehmeä voi ja jauhot kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi palloksi. Peitä taikina kelmulla ja laita hetkeksi jääkaappiin.
Valitse tarte tatiniin valurautapannu, jonka voi laittaa myös uuniin.
Kuori ja halkaise sipulit. Kuullota sipuleita pannulla voi-öljyseoksessa leikkuupinta pohjaa vasten. Lisää sipulien päälle hunaja, sinappi, suola ja mustapippuri. Hauduta kannen alla vielä 5 minuuttia, jotta sipulit pehmenevät. Hienonna timjami ja ripottele se tasaisesti sipuleille.
Kauli taikina leivinpaperin päällä pannun kokoiseksi levyksi. Nosta taikina paperin avulla sipulien päälle. Pistele taikinalevy.
Paista 225 asteessa 20 minuuttia. Kumoa kuuma piirakka tarjoiluvadille.
Sekoita vuohenjuustomoussen aineet ja tarjoa lämpimän piirakan kanssa.
Vinkki!
Jos et omista uuninkestävää valurautapannua, voit siirtää sipulit voidellun piirasvuoan pohjalle ja paistaa piirakan uunissa ohjeen mukaan. Voit tehdä piirakan myös pieniin annosvuokiin.