Maku

Sienisalaatti suppilovahveroista – pikaisesti valmistuva herkku saa raikkautta jogurtista

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Sienisalaatti syntyy mainiosti suppilovahveroista. Tarjoa jogurttipohjainen suppilovahverosalaatti uuniperunoiden kanssa, leivän päällä tai esimerkiksi kalaruokien lisukkeena.
LA
KA
MU
3.7
0
Julkaistu: 7.10.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 1 l suppilovahveroita
  • 1 sipuli
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl timjamia hienonnettuna
  • ¼ tl valkopippuria
  • n. ½ dlpaksua, maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista jogurttia)
  • 2–3 tl sitruunanmehua
Tulosta

Sienisalaatti suppilovahveroista valmistuu näin:

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Laita sienet kuivalle pannulle ja kuumenna, kunnes neste irtoaa. Lisää sipulit. Kuumenna, kunnes neste on lähes haihtunut. Lisää mausteet ja anna sienten jäähtyä noin 20 minuuttia.
  3. Sekoita joukkoon maustamatonta jogurttia sen verran, että salaatti on sopivan notkeaa. Mausta sitruunanmehulla. Tarjoa pikasalaatti esimerkiksi uuniperunoiden kanssa. Se sopii myös leivän päälle tai lisukkeeksi.

Vinkki!

Voit valmistaa samalla ohjeella salaattia myös muista pannuvalmiista sienistä, kuten tateista, kantarelleista tai mustatorvisienistä.

Kommentoi »