Tiesitkö, että perunankuorista saa rapeat sipsit? Perunankuorisipsit kruunaa valkosipulinen skordalia-dippi

Ainekset (4-6 annosta)
- 1 kg paksukuorisia talviperunoita
- ½ l rypsiöljyä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl paprikajauhetta
Valkosipuli-perunadippi
- 500 g jauhoisia perunoita
- 4–6 valkosipulinkynttä
- n. 1 ½ dl perunoiden keitinvettä
- 1 ½ dl öljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- ¼ tl suolaa
- ½ pkt fetajuustoa ( à 200 g)
Tee näin
Perunankuorisipsit
1. Pese perunat hyvin ja kuori paksuhkosti. Hyvin ohuet kuoret eivät sovi friteerattaviksi. Huuhtele ja valuta kuoret.
2. Levitä kuoret puhtaalle keittiöpyyhkeelle ja painele toisella pyyhkeellä kuiviksi.
3. Kuumenna öljy kattilassa 170-asteiseksi ja friteeraa kuoret 3–4 erässä rapeiksi. Muista turvallisuus kuuman öljyn kanssa! Jos öljy savuaa, laske lämpöä. Jos se leimahtaa, tukahduta kattilankannella. Vettä ei saa koskaan käyttää. Nosta valmiit sipsit reikäkauhalla paperin päälle. Mausta perunankuorisipsit suolalla ja paprikalla.
Valkosipuli-perunadippi eli kreikkalainen skordalia
1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
2. Pane valkosipulinkynnet paahtumaan 200-asteiseen uuniin noin 25 minuutiksi.
3. Valuta perunat, mutta ota keitinvesi talteen. Mittaa yleiskoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon tai tehosekoittimeen kaikki aineet vettä ja fetaa lukuun ottamatta. Käynnistä kone ja lisää vettä puolen desin annoksissa, kunnes seos on dipiksi sopivaa.
4. Lisää lopuksi joukkoon murusteltu feta. Tarjoa perunankuorisipsien kanssa. Tahna sopii myös dipiksi kasviksille, pitaleipien kastikkeeksi sekä lisäkkeeksi lihalle ja kalalle.