


Punajuuritartar – paahdetuista juureksista syntyy illanistujaisten maistuva pikkupala
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Punajuuritartar tehdään uunissa paahdetuista punajuurista, jotka yhdistetään kevät- ja ruohosipuliin sekä sinappiin, hunajaan ja muihin mausteisiin. Tarjoile punajuuritartar ruisnappien tai -leivän päällä.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
6
keskikokoista punajuurta
¼
pieni punasipuli
1
kevätsipuli
1 tl
pikkukapriksia
2 rkl
ruohosipulia (hienonnettua)
1 rkl
dijoninsinappia
1 rkl
Worcestershire-kastiketta
1 tl
juoksevaa hunajaa
2 tl
oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
ruisnappeja tai -leipää
Punajuuritartar – ohje:
- Kuori punajuuret. Paahda ne kypsiksi 200-asteisessa uunissa (45 minuuttia–1 tunti koosta riippuen). Anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi hyvin pieniksi paloiksi.
- Kuori ja leikkaa sipuli pienenpieniksi paloiksi. Viipaloi kevätsipuli. Yhdistä ne punajuurten, kapristen ja ruohosipulin kanssa. Sekoita sinappi, Worcestershire-kastike, öljy, suola ja pippuri keskenään. Sekoita muiden aineiden joukkoon.
- Lusikoi punajuuritartaria leiville. Voit halutessasi sipaista alle smetanaa tai voita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat