


Hans Välimäen crème brûlée sulaa suussa – kunhan rikot sokerikuoren ensin! Ota talteen huippukokin resepti
3 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 2 h 0 min
Klassisessa crème brûléessa rapean sokerikuoren alle kätkeytyy suloinen vanukas. Valmista herkku keittiömestari Hans Välimäen ohjeella, jonka hän jakoi Hans ja rakkaimmat reseptit -sarjan kolmannessa jaksossa. Katso jakso reseptin alta!
Reseptin ainekset
4–6 annosta
8
keltuaista
1½ dl
sokeria
7 dl
kuohukermaa
3 dl
maitoa
2
vaniljatankoa
n. 6 rkl
tummaa sokeria (annosten päälle)
Hans Välimäen crème brûlée – ohje:
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti kulhossa.
- Halkaise vaniljatangot pitkittäin. Mittaa kerma ja maito kattilaan ja laita vaniljatangot joukkoon. Kiehauta ja poista vaniljatangot.
- Kaada kermaseos keltuaismassan joukkoon ja sekoita.
- Kaada massa uuninkestäviin annosvuokiin ja kypsennä uunissa 90 asteessa noin 35–40 minuuttia. Jäähdytä jääkaapissa, vähintään noin 2 tuntia.
- Sirottele annosten päälle tummaa sokeria noin 1–1½ rkl/annos. Levitä sokeri vanukkaiden päälle tasaisesti ja kaada mahdollinen ylimääräinen sokeri pois. Polta sokeri kaasupolttimella kauniin kullanruskeaksi. Tarjoile välittömästi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat